Abonnementsartikel

Carsten Carøe Sørensen, indehaver af Sørensen og Lynggaard, og Peter Nielsen, indehaver af Salling Traktorservice og Nordvestjysk Traktorservice driver sammen Maskincentrum i Aulum, og sammen vil de forstærke Case IH's position i det jyske.

Der har været solgt Case IH i Aulum i 75 år, og står det til de to garvede maskinhandlere Carsten Carøe Sørensen og Peter Nielsen, er det noget, der kommer til at fortsætte mange år endnu.

Da Nic Nielsen A/S gik konkurs i starten af 2015, valgte Carsten Carøe Sørensen, der er indehavere af Sørensen og Lynggaard, og Peter Nielsen, indehaver af Salling Traktorservice og Nordvestjysk Traktorservice, at de sammen ville overtage forhandlingen af Case IH i området samt bygningerne hvor Nic Nielsen A/S tidligere havde til huse.

Navnet på den nye maskinhandel blev Maskincentrum, og Case IH er stadig det gennemgående mærke i forretningen.

- Det var vigtigt for os, at vi kunne sikre os forhandlingen af Case IH, fordi det er et mærke, som vi begge har erfaring med, siger Carsten Carøe Sørensen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Maskincentrum slog dørene op den 9. februar, og hvis man går en tur ud på værkstedet, vil man se mange af de ansigter, som også svingede skruenøglerne, inden Nic Nielsen A/S gik konkurs.

- Der er et godt team her, og vi er glade for, at vi kunne holde på dem. Vi tror, at det er noget, der også betyder noget for de kunder, der var vant til at komme i butikken tidligere, siger Peter Nielsen.

I alt er der 10 fastansatte i forretningen i Aulum, og derudover hjælper både Carsten Carøe Sørensen og Peter Nielsen samt deres ægtefæller til i forretningen, der råder over cirka 2.500 kvadratmeter under tag samt 1.600 kvadratmeter maskinhal, der bruges til udstilling.

Nyt mærke

Selvom traktormærket er det samme, som det var tidligere, er der alligevel sket noget nyt, efter forretningen har fået nyt navn og nye ejere.

Maskincentrum har fået forhandling af Amazone-produkter til jordbehandling, og det er noget, som man ser frem til i forretningen.

- Det er ret nyt for os, at vi skal forhandle Amazone, og det har vi store forventninger til. Det er et stærkt tysk mærke, lyder det fra Peter Nielsen.

Udover tilføjelsen af Amazone skal Maskincentrum også fremover sælge græsprodukter fra Krone. Det har dog tidligere været forhandlet i forretningen, og det var netop en af årsagerne til, at Peter Nielsen og Carsten Carøe Sørensen valgte Krone.

- Der kører rigtig meget Krone-grej rundt i området, som vi passer. Vores folk i Aulum er rigtig dygtige til at lave Krone, og det er meget vigtigt for os, at vi også kan yde service på de maskiner, som vi sælger, siger Carsten Carøe Sørensen.

Maskincentrum forhandler desuden også mærker som Joskin og Giant.

Store traktorer

Som nævnt kommer Carsten Carøe Sørensen fra Sørensen og Lynggaard, mens Peter Nielsen er indehaver af blandt andet Salling Traktorservice, og de er altså begge vant til at arbejde med Case IH traktorer.

Den erfaring får de brug for, når de skal videreføre salget af Case IH i Aulum.

- Jeg tror, at forretningen her har et ry for, at sælge mange af de store traktorer. Indtil nu har Pumaen båret meget af salget hos os, men vi har derfor også meget store forventninger til den nye Optum, der placerer sig mellem Pumaen og Magnum, siger Carsten Carøe Sørensen.

Maskincentrum har derfor også allerede købt en Case IH Optum, der kommer til at køre som demo til foråret.

- Vi har en del maskinstationer tilknyttet, og jeg tror, at en traktor som den nye Optum passer rigtig godt til deres behov. Man kan nærmest kalde det for en lille stor traktor. Den er kompakt, men alligevel har den mange hestekræfter, siger Peter Nielsen.

Godt samarbejde

Det er måske lidt af et særsyn, at to maskinhandlere som Carsten Carøe Sørensen og Peter Nielsen slår pjalterne sammen og åbner en forretningen som Maskincentrum, men spørger man de to, er de slet ikke i tvivl om, at makkerskabet har bragt gode ting med sig.

- Jeg tror, at det er meget sundt at skulle samarbejde, når man er vant til at gå alene, og altid få tingene, som man er vant til, siger Carsten Carøe Sørensen.

Peter Nielsen erklærer sig hurtigt enig.

- Det har været meget positivt, og jeg er sikker på, at vi begge har lært nogle ting, som vi kan tage med hjem til vores respektive forretninger, siger han.

De to maskinhandlere er da heller ikke i tvivl om, hvad missionen med forretningen i Aulum er.

- Vi vil gerne videreføre den service, som vi er kendt for i vores egne forretninger, kombineret med de kendte ansigter, fra den gamle forretning, siger Peter Nielsen.

De to indehavere håber da også på, at man i løbet af det kommende år kan udvide medarbejder staben både på værkstedet og i salgsafdelingen.