Da Jysk Maskincenter i marts kunne åbne dørene til det 9000 kvadratmeter store maskincenter, satte det samtidig et foreløbigt punktum for en lang proces, der havde til formål at samle firmaets fire forretninger under ét tag.

På Jysk Maskincenters nye adresse i Randers, har man altså samlet aktiviteterne fra afdelingerne i Kolind, Viborg, Askildrup og Randers, og det nybyggede maskincenter fremstår som et flot og moderne maskincenter, hvor opbygningen er gennemtænkt, så de store maskiner fra Fendt og Massey Ferguson præsenteres på bedste vis. Slutproduktet afslører dog ikke, at processen har været lang og besværlig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi må indrømme, at det har været en større opgave, end vi havde forventet. Planen var, at vi ville åbne i januar eller februar, men huset var ikke klar, så det blev først i marts. Så viste det sig, at gulvet i værkstedet ikke var i orden, så vi måtte rykke ud igen, men nu synes jeg, at vi er ved at være på plads, siger Anders Vester Nielsen, der er direktør hos Jysk Maskincenter.

En af udfordringerne ved at samle fire afdelinger under samme tag var logistikken.

- Vi skulle samle både varer og mennesker fra fire butikker her, og det er noget, der tager tid. Vi kunne mærke, at kunderne måske troede, at huset ville blive for stort og dyrt, men efter vi er kommet på plads, har vi kun fået positiv feedback, siger Anders Vester Nielsen, der påpeger, at der er en økonomisk gevinst at hente ved fremover kun at skulle drive ét lager og én butik i forhold til tidligere, hvor firmaet drev fire.

Dækker samme område

Selvom Jysk Maskincenter har samlet aktiviteterne centralt i Randers, betyder det ikke, at man har opgivet det område, som afdelingerne dækkede tidligere - tværtimod.

- Vi har 15-20 servicebiler, og vi sørger vi, at vores folk kan rykke hurtigt ud til kunder i hele vores område. Når kunden har et problem, skal det gå stærkt, siger Anders Vester Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover leverer Jysk Maskincenter også pakker fra lageret ud til hele dækningsområdet for 50 kroner, hvis pakken vejer under 5 kg. Leveringen foregår indenfor en halv dag, og det er virkelig et tiltag, der er blevet positivt modtaget hos kunderne. Med sammenlægningen af de fire afdelinger, har Jysk Maskincenter også samlet virksomhedens viden og kompetencer centralt.

- Vores kunder bliver større og større, og det er derfor mere vigtigt, at det er den rigtige montør, der kommer ud til kunden, end hvorvidt det tager 20 minutter mere, end det gjorde før, siger Anders Vester Nielsen.

Flot udstilling

I det nye maskincenter har Jysk Maskincenter valgt at have ét rum, der er dedikeret til traktorudstilling. I den ene ende af lokalet står fem Fendt-traktorer linet op i en halvcirkel, så der er plads til at gå rundt om traktorerne og betragte dem. I lokalets anden ende finder man en tilsvarende udstilling med Massey Ferguson-traktorer.

- Vores tanke var, at vi gerne ville have et flot showroom, hvor vi kan vise vores produkter frem. Det er klart, at vi kigger efter, hvordan man gør det i bil- og lastbilbranchen, siger Anders Vester Nielsen.

Butikken har udover et showroom til traktorer også en stor hal fyldt med maskiner og redskaber fra eksempelvis Kuhn og Dal-Bo. Hos Jysk Maskincenter gør man meget ud af at have en klar opdeling mellem produkterne fra Fendt og Massey Ferguson - noget der også er lagt op til fra Agco's side med virksomhedens Route 66-strategi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er svært at spå om, hvad der kommer til at ske med Route 66, men vi føler os klar. Vi sælger stort set lige meget af Fendt og Massey Ferguson, så det er klart, at vi arbejder på en løsning, hvor vi fortsat kan markedsføre begge dele, siger Anders Vester Nielsen.

Årets traktor

Hos Jysk Maskincenter ser man frem til at kunne forhandle Fendt 1050, der blev kåret til Tractor of the Year ved Agritechnica. Anders Vester Nielsen forventer dog ikke, at det får den store betydning, at traktoten vandt den præstigefulde pris.

- Jeg tror ikke, at det kommer til at betyde noget, at den vandt. Det er en fantastisk traktor, og det ved folk godt. Jeg er sikker på, at den havde solgt alligevel, men man kan jo sige, at det også ville have været vanvittigt, hvis den ikke havde vundet. Jeg er helt sikker på, at det er en model, vi kommer til at sælge godt af, siger han.

Hos Jysk Maskincenter er der generelt godt gang i salget af Fendt, og det er ikke små traktorer det drejer sig om.

- Når vi sælger Fendt, så er det ofte traktorer over 300 hestekræfter, der ruller afsted, siger Anders Vester Nielsen.