Abonnementsartikel

Tre journaliststuderende har set nærmere på AP Pensions forpagterordning, og på livet for en af de landmænd, der driver et landbrug, som AP Pensions investeringsfond ejer.

Gennem fire uger har Louise Mandrup, Søren Øhlers og Julie Bülow, tre journaliststuderende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, set nærmere på den udvikling, der er i gang i landbruget.

- Vi var nysgerrige på, hvordan AP Pensions forpagterordning fungerede, her et par år efter den første landmand indgik aftalen, fortæller Julie Bülow, og fortsætter:

- Når vi gravede lidt i mulden, fandt vi ud af, at der i branchen meget bestemt holdning til, at et landbrug, det er fortrinsvis noget man selv ejer; med sit eget navn på skødet. Den undren fik de tre studerende til at se nærmere på "selvejerfølelsen"hos landmænd.

De besøgte en økologisk mælkeproducent på Sjælland, som i lidt over et år har drevet et landbrug, der har AP Pensions investeringsfond på skødet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det skulle vise sig, at hverken hans eller de otte andre AP Pension-forpagteres selvejerfølelse er sat ud af spil.

Resultatet af gruppens arbejde er blevet til et website, hvor man kan blive klogere på livet som forpagter hos AP Pension - se sitet HER