Lyt til artiklen:

Kommune opsiger forpagtningsaftaler: 300 hektar skal være natur

00:00
Hastighed: ???x
01:32

300 hektar kommunal landbrugsjord syd for Aarhus har netop fået opsagt forpagtningsaftalerne, fordi jorden skal omdannes til mere vild natur. Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse

Formålet med projekter er ifølge kommunen at skabe flere levesteder til truede dyrearte, mens det skal sikre nye naturoplevelser for aarhusianerne. Dertil kommer, at indsatsen skal beskytte drikkevandet i området omkring Moesgaard Museum, Mårslet, Beder og Malling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har kæmpestore forventninger til, hvad vi kan udrette på arealer af den størrelse. I Aarhus har vi allerede gang i rigtig mange initiativer, der styrker biodiversiteten, men det her projekt er i en helt anden skala, siger Nicolaj Bang, der er rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Får høsten med

Første skridt i omlægningen af arealerne blev taget tirsdag, hvor forvaltningen opsagde forpagtningsaftalerne med de landmænd, der har dyrket jorden. Det betyder, at jorden overdrages 1. september 2023. Dog får landmændene naturligvis høsten med, selv om den skulle strække sig ind i september, skriver kommunen.

Bag beslutningen om at opsige forpagtningerne og omlægge de 300 hektar til natur, som er en del af budgetforliget for 2022, står Socialdemokratiet, SF, Venstre, Det Radikale Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti.

rich-media-2
Det er endnu ikke planlagt, hvordan naturen skal udvikles, og hvor stierne skal anlægges. Der er nemlig lagt op til en høj grad af borgerinddragelse i arbejdet med mere ny natur syd for Aarhus. Grafik: Aarhus Kommune