Hos PR Lastvogns Service har indehaver Peter Rasmussen gang i et spændende projekt.

Peter er nemlig ved at introducere Lindner traktorer på det danske mærke, og det første eksemplar af Lindners Geotrac traktor holder parkeret foran værkstedet i Langkastrup øst for Randers. Lindner er et østrigsk traktormærke, og tidligere på året var Peter Rasmussen en tur i Østrig, hvor han købte den første traktor og samtidig fik den danske import af mærket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi satser på de lidt mindre traktorer, der ligger et sted mellem 64 og 144 hestekræfter, og der passer Lindner godt ind. Lindner laver gode traktorer i mellemklassen, men der er samtidig mulighed for at få en masse ekstra udstyr, fortæller Peter Rasmussen.

Han er ikke i tvivl om, hvad der gør en Lindner til en god traktor.

- Man kan godt sige, at Lindner er en samle-fabrik. De køber det bedste kram og sætter det sammen til en god traktor. For eksempel er motoren fra Perkins, transmissionen er fra ZF og lygterne er fra Hella, så der er mærkevarer og kvalitet hele vejen rundt, siger han.

Spændende process

Inden Peter Rasmussen og PR Lastvogns Service fik importen af Lindner var Peter Rasmussen på besøg i Østrig.

- Jeg var på en messe, hvor jeg så traktoren, og senere var jeg ude og se den køre nogle tests, så jeg kunne se, hvad traktoren var i stand til, siger Peter Rasmussen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da det er første gang, at Lindner bliver importeret til Danmark, var der et par forhindringer, der skulle forceres, før det første eksemplar kunne parkeres foran værkstedet i Langkastrup.

- Det tog lang tid at få traktoren godkendt hos SKAT, fordi de ikke tidligere har være registreret en Lindner. Det var en kamp, men det er heldigvis på plads nu, siger Peter Rasmussen.

Som nævnt er den første Lindner traktor altså landet i Danmark, og nu går næste del af arbejdet så i gang.

- Nu skal vi i gang med selv at få en masse viden om traktoren. Vi skal ud og køre en masse med den, og det bliver et rigtig spændende forløb, siger Peter Rasmussen.

God frontlæsser

Når man skal introducere et nyt produkt på markedet, er det naturligvis klogt at overveje, hvem der skal købe det pågældende produkt, og her har Peter Rasmussen også svaret klar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores målgruppe er de mindre landbrug samt anlægsgartnere. Lindner traktorerne er rigtig gode frontlæsser-traktorer, og generelt er det nogle gode og stærke traktorer, siger han.

Der er en særlig god til, at Peter kalder Geotrac-traktoren for en god frontlæsser traktor.

- Joysticket i højre armlæn kan integreres, så det både kan kontrollere frontlæsser og liften. Lindner har et samarbejde med Hauer om joysticket, og det er virkelig noget, der giver føreren en god komfort, siger Peter Rasmussen.

Lindners Geotrac traktor er desuden monteret med partikelfilter, og Lindner garanterer 6000 timer på filteret. I kabinen finder man også en skærm, hvor man kan se billedet fra traktorens bakkamera, og når man kører i marken, kan man konstant se, hvad der foregår bag traktoren, uden føreren behøver at dreje nakken.

God på vejen

Et andet område hvor Lindners Geotrac traktor udmærker sig er på vejen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den traktor der står i Langkastrup er allerede en del af HedeDanmarks vinterberedskab, og ifølge Peter Rasmussen er Geotrac traktoren nærmest skabt til at arbejde under de kolde forhold.

- Der er en masse elektronik i traktoren, som giver en høj komfort, når det er koldt. Der er blandt andet varme i spejlene, og der er mulighed for at få GPS-navigation integreret i bakspejlet, siger han.

Erfaring fra værkstedet

Udover Lindner traktorer sælger man hos PR Lastvogns Service også jordbearbejdningsgrej fra Unia og græsudstyr fra SIP.

I alt er der fire medarbejdere hos PR Lastvogns Service, der alle har deres faste gang på værkstedet. En af de fire er indehaver Peter Rasmussen, der er udlært hos Langkastrup Auto & Traktor, der tidligere lå på samme adresse, og hvor man før kunne købe Lamborghini traktorer.

- Vi har ikke en decideret sælger ansat, og vi er alle stadig på værkstedet. Det ser jeg som en styrke, fordi vi får en masse erfaring med produkterne, når vi er på værkstedet. Vi ved, hvad der virker, og hvad man skal være særligt opmærksom på, forklarer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Peter Rasmussen fortæller, at målet er, at man i løbet af et par år kan få en håndfuld Lindner traktorer ud at køre i Danmark.

- Jeg håber, at der er et godt marked for Lindner, og at vi kan bruge mærket til at udvide vores distrikt, så vi kan nå længere ud, end vi gør i dag, siger han.

Peter Ramussen ved dog godt, at det ikke er noget, man kommer sovende til:

- Det kræver rigtig meget hårdt arbejde, og det er vi alle sammen indstillet på at levere.