Abonnementsartikel

DLF udbetaler en bonus på 500 kroner pr. hektar til frøavlerne. Samlet bliver det til en bonusudbetaling på 30 millioner kroner.

Frøavlerne til DLF havde et rigtigt godt år i 2014 med gode udbytter og pæne frøpriser. Med 14.500 kroner i bruttoudbytte pr. hektar bidrog frøafgrøderne til en stærk bundlinje i forhold til raps og hvede. Men der er mere i vente for DLFs frøavlere. Det fortæller formanden for DLF AmbA, gårdejer Christian Høegh-Andersen.

-Vi har en sund og god frøforretning, og vi er glade for, at frøafgrøderne for fjerde år i træk har leveret en særdeles stærk og konkurrencedygtig bundlinje hos frøavlerne. Samtidig er regnskabet for 2014/15 så godt, at DLF's bestyrelse kan udlodde en bonus på 3,5 procent af bruttoafregningsbeløbet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det bringer afregningen op på 15.000 kroner pr. hektar i gennemsnit for selskabets avlere. Det er glædeligt, at vi på denne måde kan tilgodese selskabets ejere, fastslår formanden.

Et godt år

Administrerende direktør Truels Damsgaard kommer på selskabets generalforsamling nærmere ind på regnskabet, men han kan allerede nu løfte lidt af sløret for årsagen til bonusbetalingen.

-Vores koncernselskaber har generelt haft et godt år både i forhold til afsætning og omsætning. Vi har med de rigtige produkter på rette tid og sted været i stand til at udnytte de salgs- og konkurrencemuligheder, som en stærk US dollar har åbnet for os. Det gælder både på det europæiske men ikke mindst på det kinesiske marked, hvor vi har haft en rekordstor afsætning fra Danmark, oplyser Truels Damsgaard.

DLF aflægger den 27. oktober regnskabet for selskabets 150 delegerede på den årlige generalforsamling.