Lyt til artiklen:

DLF rokerer i direktionen

00:00
Hastighed: ???x
03:00

Abonnementsartikel

Frøproducenten DLF rykker rundt i ledelsen. Her er Derek Bartlem ny mand som direktør for forskning og udvikling. Den tidligere direktør bliver dog i virksomheden i en ny stilling.

DLF, der blandt andet producerer græsfrø til landbrug, har ansat Derek Bartlem som direktør for forskning og udvikling (CSO) og leder af DLF koncernens globale planteforædling. Derek Bartlem efterfølger Klaus K. Nielsen, der tiltræder et nyt job i DLF som Director of Corporate External Affairs.

Det skriver DLF i en pressemeddelelse.

Derek Bartlem tiltræder jobbet den 1. juli og bliver samtidig medlem af DLF's globale koncerndirektion. Han skal lede koncernens planteforædlingsorganisation og stå i spidsen for at udvikle DLFs grønne og bæredygtige løsninger til kunder over hele verden.

Truels Damsgaard, adm. direktør i DLF, ser frem til samarbejdet med Derek Bartlem:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har haft en betydelig vækst i vores internationale frøforretning gennem de seneste år. I takt med at vi har fået en større global tilstedeværelse, er vi nu i færd med at opbygge en struktur, hvor vi gennem vidensudveksling og samarbejde også i fremtiden kan sikre vores position som markedsleder. Den opgave, mener jeg, ligger i gode hænder hos Derek, som bringer en solid forskningsbaggrund samt international ledelseserfaring og forretningsforståelse med sig til DLF, siger Truels Damsgaard.

Derek Bartlem kommer med international erfaring inden for forskning og deltagelse i førende forskningsprogrammer. Han kommer fra en stilling som Head of Research USA for KWS-koncernen og administrerende direktør for KWS' amerikanske forskningsfacilitet

Derek Bartlem afløser altså Klaus K. Nielsen, der i stedet skal være Director of Corporate External Affairs.

Klaus K. Nielsens ansvar bliver at varetage DLFs strategiske interesser gennem dialog og interaktion med relevante myndigheder og industrielle organisationer globalt, skriver DLF i pressemeddelelsen.

- Som Director of Corporate External Affairs skal Klaus sikre, at virksomhedens produkter er godt positioneret i forhold til den grønne omstilling, hvor emner som bæredygtigt produktion af grovfoder, produktion af grønne proteiner samt kulstofbinding i jord er i centrum. Klaus vil deltage i forskellige netværk, hvor han vil være virksomhedens stemme i de komplekse og strategisk vigtige spørgsmål, der håndteres i de relevante fora, skriver DLF.

Truels Damsgaard, adm. direktør i DLF, ser funktionen som et vigtigt strategisk indsatsområde:

- Forretningsudviklingen i DLF er påvirket af mange stakeholders, og vi ser det som en vigtig opgave at styrke vores repræsentation og indflydelse på både nationalt og internationalt plan. Derfor er jeg rigtig glad for, at Klaus har sagt ja til opgaven. Hans stærke faglige baggrund og indgående viden om forretningen er et solidt fundament til at varetage vores interesser inden for emner som eksempelvis den grønne omstilling, genteknologi og IP-rettigheder, siger han i pressemeddelelsen.