DLF betjener både det new zealandske og australske marked med base i Christchurch. Gennem de seneste godt 10 år er der fra grunden af opbygget lokal forædlingsstation, frøproduktion og salgsorganisation.

Koncernselskabet i New Zealand står for udvikling af nye fodergræssorter til den sydlige halvkugle i et tæt samarbejde med DLFs globale planteforædlingsnetværk. Det lokale marked efterspørger sorter, der kan afgræsses året rundt, hvilket kræver noget særligt i forhold til danske sorter, der går i hvile i vintermånederne. Desuden er der brug for sorter med endofytter, der beskytter græsset mod ødelæggende insektangreb.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Godt fodfæste

- Vi er lykkes med at udvikle en palet af topsorter af fodergræsser til landbruget med de vigtige tekniske egenskaber, som mælkeproducenterne skal bruge i deres græsmarker. Det betyder, at vi har fået et godt fodfæste i det new zealandske marked, siger adm. direktør Truels Damsgaard

Parallel med græsaktiviteterne har DLF de senere år opbygget et betydeligt frøsalg af foderroer. Anvendelsen af foderroer i New Zealand til afgræsning er stærkt stigende, og de højtydende foderroesorter DLF har en betydelig markedsandel.

- Vi har haft den rette timing og tilstedeværelsen til at kunne deltage i det new zealandske foderroemarked. På få år er foderroearealet på New Zealand steget fra næsten ingenting til cirka 40.000 hektar i 2014 og 60-70.000 hektar i 2015. Salget af foderroefrø har været medvirkende til et stærkt resultat i New Zealand, og vi forventer udviklingen fortsætter, siger Truels Damsgaard.

Koncernens højtydende roesorter har også skabt interesse på det sydamerikanske kontinent. For øjeblikket afprøves foderroer blandt andet også i Chile og Uruguay.