Abonnementsartikel

3CX Compact er 35 procent mindre end standardmodellen - men lillebror bevarer både kraft og hastighed.

I sidste uge - den 7. september - lancerede JCB en compact-udgave af den populære 3CX rendegraver. 3CX Compact hedder den mindre version, som producenten har store forventninger til.

Maskinen er mindre end to meter bred og 2,7 meter høj. Ifølge producenten med en venderadius på blot 5,8 meter, som gør den i stand til bedre at operere hvor pladsen er trang.

Maskinen er en opdatering af den tidligere 2CX Compact, som nu er udgået af produktion. Den ny maskine er dog både stærkere og hurtigere end sin forgænger. Således kan 3CX Compact præstere 40 km/t - 17 procent mere end forgængeren.

Som redskabsbærer er 3CX Compact i stand til at løse mange forskellige opgaver som rendegraver, minilæsser og minigraver med et bredt udvalg af skovle og redskaber. Den er standard med hydraulikudtag på gravearm, som har 3 funktioner: Highflow, lowflow samt enkelvirkende til for hammer, hegnsklipper, sotergrab osv.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

3CX Compact er drevet af en lavemission Tier 4 Final/Stage IIIB JCB Diesel by Kohler motor, der leverer 55 kW. Den effektiv motor opfylder både amerikanske og europæiske emissionsstandarder, og der er ikke behov for hverken dieselpartikelfilter eller Ad-blue.

Komfortabel kabine

Kabinen byder på masser af plads, og det er let at komme til alle steder. Air condition fås som ekstraudstyr. En forrude af hærdet glas giver rigtig godt udsyn - og selv i mørke er der fint arbejdslys fra de seks LED-lamper.

- Med 3CX Compact har JCB formået at bruge det ypperste af vores ekspertise fra 60 års udvikling af rendegravere. Vi har lavet en alsidighed, produktiv og brugervenlig maskine med meget manøvredygtige dimensioner. Dens beskedne tryk og imponerende udsyn hele vejen rundt gør den perfekt til at arbejde i tætbyggede områder med snævre pladsforhold. 3CX Compact er nem og intuitiv at bruge, og den har stor mobilitet og manøvredygtighed, siger udviklingschef Tim Burnhope, JCB.