Abonnementsartikel

Givskud Zoo har købt en ny teleskoplæsser, og den nye Massey Ferguson-maskine har en lang række alsidige opgaver i dyreparken.

Af Mads Blenker

Hvis du står og mangler en maskine, som samme dag kan bruges, når du fodrer dine giraffer og senere køre plastickrus ned til din iskiosk, så kan Givskud Zoo anbefale en teleskoplæsser.

Dyreparken har for nylig investeret i en Massey Ferguson MF 9306 Xtra, som blandt andet løser de to ovennævnte opgaver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en utroligt fleksibel maskine. Vi har kun en enkelt maskine, så vi bruger den til alle opgaver i parken, siger Michael Hansen, der er vagtleder i Givskud Zoo.

Massey Ferguson MF 9306 Xtra'en bruges også til at fodre flere andre dyr i parken, og generelt kommer maskinen godt rundt i dyreparken i løbet af en arbejdsdag. Her skal vi også finde årsagen til, at valget faldt på netop Massey Ferguson MF 9306 Xtra.

- Det var meget vigtigt for os, at ind- og udstigningen var let. Ham der kører maskinen til hverdag, skal ind og ud af teleskoplæsseren 40 til 50 gange om dagen. Hver gang han møder en låge, skal han ud og åbne den, køre gennem og lukke lågen igen. Og vi har jo en del låger i en dyrepark, siger Michael Hansen.

Udover de gode ind- og udstigningsforhold er manøvredygtigheden og udsynet fra kabinen også områder, som der blev lagt stor vægt på.

- Det er en utroligt snild maskine, og det kommer os til gode, når vi skal rundt i parken, når der samtidig er 6000 gæster herinde. Der er udsynet også vigtigt. Vi oplever, at MF'eren har et rigtigt godt udsyn, når man bakker, siger Michael Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han påpeger, at dyrene ikke umiddelbart har bemærket, at der er kommet en ny maskine i dyreparken.

- Det tror jeg ikke, eller - det skulle da lige være, hvis ham der kører maskinen virker gladere, siger Michael Hansen med et smil.