Abonnementsartikel

Investering i multifunktionelle maskiner til efterårets høst og såning kan betyde store besparelser, vurderer energirådgiver hos LandboNord.

Der kan være mange penge at hente, hvis man overvejer at investere i multifunktionelle maskiner her til efterårets høst og såning, vurderer energirådgiver hos LandboNord, Niels Horne Svendsen. Kombinationen af energitilskud og besparelser i brændstof- og lønomkostninger giver i flere tilfælde en kort tilbagebetalingstid på investeringerne.

Allerede nu er mange landmænd ved at overveje indkøb af nye maskiner til brug i efteråret. Energirådgiver i LandboNords MiljøRådgivning, Niels Horne Svendsen, kan se en klar tendens, når der skal vælges maskiner.

- I dag bliver det mere og mere almindeligt med multifunktionelle eller sammenkoblede landbrugsmaskiner, som sparer landmanden for flere overkørsler. I nogle tilfælde kan man gå fra tre til bare én, hvilket betyder en stor besparelse på brændstof og lønudgifter, siger Niels Horne Svendsen.

Flere besparelser

I øjeblikket sidder han og udarbejder flere ansøgninger om tilskud til maskiner, som gør arbejdet i marken nemmere. Men Niels Horne Svendsen vurderer, at mange flere landmænd kan finde besparelser i budgettet, hvis de investerer i nye maskiner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Ofte bliver vi først kontaktet, når kunden næsten selv har fundet ud af, hvad hans behov er. Men på mange større bedrifter, kan man spare mange kilometer, hvis man får regnet på tallene. Eksempelvis ved at investere i en automatisk halmopsamler. En investering på en halv million, hvor tilbagebetalingstiden ligger på omkring 2,7 år, og hvor vognen udløser et tilskud på 124.000 kroner, siger Niels Horne Svendsen, som opfordrer interesserede til en uforpligtende snak med LandboNords MiljøRådgivning.

Ved en uforpligtende snak kan energirådgiveren dels vurdere, hvor der kan spares, men også komme med et bud på, hvor mange timer bedriften kan spare ved investeringen. I eksemplet med den automatiske halmopsamler lød besparelsen på omkring 1.000 timer om året fordelt på tre maskiner.