Abonnementsartikel

Enhedslisten vil "redde" landbruget med jordrentebrug.

Enhedslistens miljøordfører Maria Reumert Gjerding er glad for en ny Cowi-rapport, som konkluderer, at det er gælden og ikke miljøkrav til landbruget, der er landbrugets problem. Hun foreslår derfor såkaldt jordrentebrug som bedste løsning på landbrugets gældsproblemer:

- Rapporten bekræfter det, vi hele tiden har sagt, og nu må de borgerlige partier stikke piben ind og få arbejdstøjet på i forhold til at få reddet landbruget, frem for at føre landmændene bag lyset med populistiske og falske fordrejninger af problemerne, siger Maria Reumert Gjerding.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frihed tilbage

Hun mener, at en omstilling til jordrentebrug og til økologi kan give landmanden sin frihed tilbage:

- Det vil udvikle et landbrug, som både er i balance med naturen, og som igen øger beskæftigelsen i både landbruget og fødevareindustrien. Vi skal have en større bid af det hastigt stigende globale økologiske marked ved at producere og eksportere højkvalitetsvarer. Enhedslisten har flere gange forsøgt at skaffe flertal for at sætte gang i jordrentebrug, som er den eneste reelle måde at løse gældsproblemet på. Det kan ske ved at oprette en jordrentefond, som løbende kan overtage gældsanerede landbrug enten ved konkurs eller frivilligt inden konkurs, siger Enhedslistens ordfører.