Abonnementsartikel

På dette års landdistriktskonference modtog Johnny Høgild fra landbrugsmaskinfirmaet Hoegild Aps. prisen som Årets Iværksætter. Han giver landbruget æren for prisen.

På Landdistriktskonferencen uddelte Minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen årets landdistriktspriser. Prisen som Årets Iværksætter gik Johnny Høgild fra Holstebro, der på rekordtid har skabt en virksomhed, der har specialiseret sig i at sælger renoverede landbrugsmaskiner.

På basis af genbrugskonceptet har Johnny Høgildformået at få skabt mere end ti arbejdspladser på under et år. Han er blandt andet specialist inden for fuldfoderblandinger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores landdistrikter byder på gode muligheder for iværksætteri, men uden de kreative og dygtige mennesker, som vi hylder her, bliver der ikke skabt job, indkomstmuligheder og bosætning. Derfor spiller de en afgørende rolle for fortsat udvikling i landdistrikterne, siger Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter.

Lanbrugets fortjeneste

- At vi har fået prisen er i høj grad landbrugets fortjeneste. Vi kunne ikke have startet den her virksomhed på den her måde uden at rigtig mange landmænd har vist os tillid, og troet på os det forgangene år, fortæller Johnny Høgild til Maskinbladet.

Johnny Høgild forklarer, at mange landmænd ivrigt har fulgt etableringen af Hoegild Aps, og at det er netop er tilliden og opbakningen fra landbruget, der har båret Hoegild igennem det første svære år.

- På trods af at, vi var helt nystartede, så har mange landmænd vist os tillid og investeret hos os næsten inden de kunne se, om de færdige produkter var gode nok, fortæller Johnny Høgild.

Et skulderklap

Til spørgsmålet om, hvad sådan en pris egentlig kan bruges til, forklarer Johnny Høgild, at den først og fremmest er et skulderklap i en tid, hvor mange virksomheder i landbruget møder mange udfordringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men prisen er i høj grad også med til at skabe opmærksomhed omkring virksomheden. Landsdækkende medier som DR P4 og TV2 har bragt historien, og her har fokus især været på, at det er en landbrugsvirksomhed, der løb med titlen.

- På den måde kan prisen også være med til at sætte fokus på, at landbruget og dets følgeindustrier kan kan skabe jobs og indtjeninge til samfundet, hvis ellers der skabes de rette vilkår, siger Johnny Høgild.