Lyt til artiklen:

Ung iværksætter udvikler app specielt rettet mod landbruget

00:00
Hastighed: ???x
03:14

En nyudviklet app specielt rettet mod landbruget er nu på markedet. FarmHelp er navnet, og det er den 29-årige Emiel Broeders, der står bag.

Det skriver SLF i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Egentlig er han uddannet elektronikingeniør i Århus, men efter endt uddannelse rykkede han hjem på sine forældres landbrug nær Rødekro, hvor der arbejdes med malkekvæg.

- Jeg havde egentlig ikke regnet med, at jeg skulle arbejde med landbrug. Men jeg ville gerne prøve det, og på et tidspunkt snakker vi om at få adgang til et tidsregistreringssystem. De fleste af de systemer, som findes på markedet, kan alt muligt forskelligt, og jeg gik derfor i gang med at programmere en app, som er specielt rettet mod landbruget, fortæller Emiel Broeders.

Vellykket testperiode

I første omgang er det tidsregistrering, som de ansatte taster ind. App'en har i et stykke tid været testet dels på bedrifterne hjemme ved Rødekro - og desuden hos fire andre landmænd. FarmHelp er navnet på online-systemet, hvor der også blive tilknyttet en hjemmeside, hvor brugerne skal kunne hente flest mulige informationer. Og testperioden har været vellykket.

- Det har været vigtig at få en app, som har funktioner, som netop er anvendelige inden for landbruget. Medarbejderne kan på deres smarttelefoner stemple ind og ud, og hvis de skulle gå hen og glemme det, så kan det efterfølgende ske manuelt i samarbejde med landmanden. Ud over tidsregistrering er det målet, at der siden hen kan bygges flere funktioner på app'en - eksempelvis arbejdsplanlægning, som senere f.eks. kan kombineres med info om mælkedata mm, tilføjer 29-årige Emiel Broeders.

- Tidsregistrering er med til, at ansatte føler sig set, hvis de arbejder meget, og dermed undgås negativ morale som en følge af, at de kan føle, de arbejder mere end andre. Samtidig skal tiden ikke gå med at holde styr på ferier, beregne arbejdstider og overarbejde osv. for at finde ud af, hvad der skal indberettes til løn. App'en giver også ejeren samt ansatte et sikkert grundlag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landmanden Jesper har været en af dem, som har testet app'en i en periode:

- FarmHelp er designet til landbruget, det kan man godt mærke i opbygningen af programmet. Der er tilmed god og hurtig service, hvis noget ikke fungerer, siger Jesper.

Fokus på bedre ledelse

Der er flere moduler og funktioner på vej. Nogen af det næste vil blive at sætte arbejdsplanlægning i system - dvs. opgaveplanlægning og udførelse. Det er noget, jeg allerede selv anvender i praksis og vil kunne gavne rigtig mange bedrifter.

SLF er på sidelinjen med som samarbejdspartner og bidrager med input og sparring til udvikling af systemet. Kunder hos SLF's HR- og Arbejdsgiverservice og andre servicekontorer vil lettere kunne levere data til lønkørsler.

- Vi ser i SLF digitale løsninger som nogle af de store muligheder, vi har for at opnå et bedre beslutningsgrundlag og give en lettere hverdag for landmanden. Vi har derfor valgt at bidrage til udviklingen af FarmHelp, men produktet kan anvendes af alle landmænd med ansatte, uanset hvor kunden får sin rådgivning og service, siger Anders Andersen, udviklingschef hos SLF.