Kjeld Johannesen, administrerende direktør i Danish Crown, har som følge af ekstraordinært initiativ og foretagsomhed modtaget Tietgenmedaljen.

Tietgenmedaljen blev overrakt af økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R), som sagde i forbindelse med en ceremoni:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er rigtig god grund til, at Kjeld Johannesen modtager Tietgenmedaljen. For han har udviklet Danish Crown fra et regionalt slagteri til en meget markant og stærk virksomhed, der med sine 23.500 medarbejdere er aktiv i hele verden. Det er en historie vi kan være rigtig stolte af.

Om bevæggrunden for overrækkelsen siger medlem af Tietgenfondens bestyrelsen og formand for Dansk Erhverv, Michael Kjær:

- Kjeld Johannesens vision og evne til at tænke i anderledes løsninger for en produktionsintensiv branche, der som mange andre har været under pres gennem de seneste år, har haft stor effekt, ikke blot for Danish Crown. Kjeld Johannesens initiativ har haft betydning for vækst og beskæftigelse i Danmark.

Tietgenmedaljen uddeles af Tietgenfonden, hvis bestyrelse består af formændene for de fire organisationer Landbrug & Fødevarer, Rederiforeningen, DI og Dansk Erhverv. Medaljen har været uddelt enogtyve gange siden den første gange blev tildelt i 1932.

Stolt

Kjeld Johannesen siger selv om den fornemme medalje:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er både stolt og ydmyg over at komme i så flot selskab. Og det er vigtigt for mig at sige, at æren mindst i lige så høj grad går til de visionære landmænd, som ejer Danish Crown. Igennem 127 år har de løbende vist modet til at satse på og investere i det, der i dag er en af verdens førende virksomheder på sit område.

Tidligere modtagere af Tietgenmedaljen tæller blandt andre Jørgen Vig Knudstorp og Kjeld Kirk Kristiansen fra Lego, Lars Rebien og Mads Øvlisen fra Novo Nordisk og skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller fra A.P. Møller-Mærsk.