Ruslands største producent af svine- og oksekød, ABH Miratorg rapporterer, at Kjeld Johannesen, der i april 2016 trådte ned fra en stilling som Chief Executive Officer hos Danish Crown, fremover skal rådgive russiske Miratorgs bestyrelse.

Det skriver den russiske slagterigigant i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Miratorg er en helt unik virksomhed, der sigter efter et ambitiøst mål om at omdanne sig fra at være førende på det ??russiske marked til en global spiller i kødindustrien.

Kjeld Johannesen, tidligere topchef hos Danish Crown

Miratorg har allerede investeret over 160 milliarder rubler i at bygge en produktion af fjerkræ, svinekød, oksekød og halvfabrikata op fra bunden.

Kjeld Johannesen havde været ved roret i Dansk Crown i 27 år og var arkitekten bag Danish Crowns udvikling til at være verdens førende kød selskab.

- Vi er glade for at byde velkommen til Kjeld Johannesen om bord. Jeg er sikker på, at hans enestående erfaring, fremragende ekspertise og dybe forståelse af det globale kødmarked vil øge vores selskabs position på det russiske marked. Han vil fokusere på forretningsprocesser forbedring og udvikling af de strategisk vigtige eksportforretninger, sagde ABH Miratorg Bestyrelse Formand Alexandr Linnik.

- Miratorg er en helt unik virksomhed, der sigter efter et ambitiøst mål om at omdanne sig fra at være førende på det ??russiske marked til en global spiller i kødindustrien. For at nå dette mål, har vi brug for at finjustere værdikæden for at sikre en konkurrencedygtig pris og kompromisløs kvalitet af vores produkter og på den anden side et behov for at forstå alle aspekter af de internationale markeder. Jeg er glad for at slutte mig til Miratorgs team, som skal tackle disse strategiske opgaver, siger Kjeld Johannesen.