Abonnementsartikel

Hverken ministeren for landdistrikter eller erhvervsministeren kender eksempler på personer, der har fået nej til at låne penge til bolig eller starte erhverv i landdistrikterne.

Skulle det være svært at låne penge til bolig eller opstart af erhverv i landdistrikterne. Det spørger ministeren for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) og erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) om.

De var for nyligt indkaldt til samråd om emnet, og her sagde de begge, at de ikke kendte konkrete eksempler på, at det skulle være svært at få lån i områderne uden for de større by.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det undrer Landdistrikternes Fællesråd (LDF), som i marts arrangerede en høring for Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer, hvor der netop blev fremlagt konkrete eksempler herpå.

- Nu skal det siges til ministrenes forsvar, at ingen af dem var til stede, men på den anden side kan man på Folketingets hjemmeside læse et fyldigt referat af høringen, skriver LDF i en pressemeddelelse.

Både Carsten Hansen og Henrik Sass Larsen efterlyste på samrådet eksempler og lovede, at de ville handle, når de blev præsenteret for sådanne sager.

Den udfordring tager LDF op og opfordrer personer med konkrete eksempler på afslag til at udfylde en formular på landdistrikterne.dk.