Det er ikke mange landmænd, som i de senere år er sluppet forbi en bidragsforhøjelse på deres realkreditgæld.

- Bidragsstigningerne har haft ret forskellige udfald, og vi har i Agrocura valgt at undersøge emnet nærmere for at finde ud af, hvad der er op og ned i den sag. Derfor har vi allieret os med vores ejere i Landboforeningen LandboSyd og lavet en stikprøveundersøgelse på en skare af landmænd. Det skriver Troels Schmidt, analytiker, Agrocura Finans & Råvarer ApS i den nyeste udgave af Bovilogisk, der udkommer i dag fredag den 20. december.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Analyse af bidragssatser

- For at få et overblik over udviklingen i bidrag foretog vi en undersøgelse på cirka 200 landbrug i LandboSyd på baggrund af betalinger af første termin i 2013, fortæller Troels Schmidt.

Analysen viste, at der i gennemsnit blev betalt 0,9 procent i bidrag på tværs af alle landmænd i undersøgelsen. Undersøgelsen viste derimod også, at spredningen var meget stor fra top til bund. Der blev set alt fra bidragssatser på 0,3 procent til 1,9 procent.

Ekstra hårdt ramt?

Efter et par udfordrende år for mange mælkeproducenter er det spændende at se, om der er forskel imellem bidragssatsen betalt af kvæglandmanden i forhold til kollegaerne.

Set i gennemsnit betaler kvægfolkene ikke mere end deres kollegaer, men der ses derimod en lidt større spredning i bidragssatsernes størrelser for kvæglandmændene.

Læs mere i Bovilogisk

Læs mere i det nyeste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 20. december.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har du abonnement på bladet, kan artiklen allerede nu læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen - klik her.

Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.