Abonnementsartikel

Landboforeningen Agri Nord har i dag fremsendt et erstatningskrav på 22 millioner kroner mod LandboNord.

Landboforeningen Agri Nord har i dag fremsendt et erstatningskrav på 22 millioner kroner mod LandboNord. Erstatningskravet er en udløber af den medieomtalte sag om 31 medarbejdere, der alle opsagde deres stillinger i Agri Nords afdeling i Aars med få minutters mellemrum den 30. september for alle at starte i tilsvarende stillinger hos LandboNord pr. 1. november.

- Konkret mener vores advokat, at der er dokumentation for, at LandboNord har markedsført sig med medarbejdere, der indtil 1. november stadig er ansat og får løn i Agri Nord samt ikke mindst med 100 af vores hidtidige kunder, som har fulgt medarbejderne. Det er et klart brud på markedsføringsloven. Desuden har vi begrundet mistanke om, at det i forbindelse med den kollektive jobflytning er en klar forventning, at de 31 medarbejdere for enhver pris skal hente kunder med nordpå. Et forhold vi i givet fald finder om muligt endnu mere alvorligt, forklarer adm. direktør hos Agri Nord, Erik Lydiksen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er nødt til at tage det alvorligt, når vores advokat mener, der er sket ulovligheder imod Agri Nord som virksomhed. Vi har naturligvis søgt juridisk bistand i forbindelse med denne sag, og vi er blevet rådet til at rejse krav. Derfor tager vi dette skridt nu, forklarer han.

Formand for Agri Nord, Carl Chr. Pedersen understreger, at det er vigtigt for landbruget som erhverv, at der ikke opstår en monopollignende landbrugsrådgivning.

- Taberne i dette spil bliver de landmænd, der som medlemmer enten er medejere af Agri Nord eller LandboNord og derfor i den sidste ende kommer til at betale regningen, siger han.