Abonnementsartikel

LandboNord er trygge ved, at domstolene skal behandle sagen om Agri Nords erstatningskrav.

Det eneste formål med at rejse erstatningkrav er for at dække over massive interne problemer i Agri Nord.

Sådan lyder det fra direktør Uffe Bertelsen fra LandboNord, der mandag blev stævnet af Agri Nord, som forlanger 30 millioner kroner i erstatning i en sag om masseopsigelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi tager imod den med fuldstændig sindsro og kan efter at have nærlæst den sige, at vi kan afvise alle krav og påstande, siger han.

- Vi troede faktisk, at Agri Nord havde droppet sagen, da der jo er gået relativt lang tid siden varslingen. Men formålet er naturligvis at flytte fokus fra egne problemer og at undgå at tabe ansigt i forhold til en stævning, som i overmod blev varslet den 28. oktober 2013, da bølgerne gik højest.

Uffe Bertelsen mener, at det er udtryk for interne problemer:

- Vi har naturligvis kun hørt en brøkdel af de ting, der er foregået, men det vi har hørt er ganske enkelt rystende. Eksempelvis har Agri Nords ledelse som modsvar på konstruktive forslag fra medarbejderne givet udtryk for, at de da bare kunne søge ansættelse et andet sted, hvis de var utilfredse. Det er heldigvis de færreste arbejdsgivere, der agerer sådan over for deres medarbejdere anno 2013.

32 medarbejdere

I efteråret 2013 skiftede 32 medarbejdere Agri Nord ud med LandboNord. Ifølge Agri Nord skete den kollektive ansættelse i håbet om at de ansattes kunder ville flytte med. Det er normalt at vi bytter ansatte og alt er foregået inden for reglerne, lyder det derimod fra LandboNord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en kendsgerning, at de to foreninger tidligere har "byttet" medarbejdere, idet medarbejdere er gået fra LandboNord til Agri Nord og omvendt - uden at dette har givet anledning til krav imod hinanden. Og det er klart, at Agri Nord og deres advokater havde håbet på at kunne finde fejl i vores procedurer - dels i forbindelse med ansættelserne og dels i forhold til de 32 medarbejderes efterfølgende ageren hos os. Men vi har i alle faser af sagen handlet korrekt - både etisk og juridisk, og nu glæder vi os til at få rettens ord for det.

Formand for Agri Nord, Carl Chr. Pedersen, har tidligere udtalt:

- Efter at Agri Nords forsøg på dialog med LandboNord om sagsforløbet er blevet afvist af LandboNord, ønsker vi, at retten skal tage stilling til sagen.

Den udmelding er advokat for LandboNord Karsten Madsen ikke enig i:

- Ifølge Agri Nord har vi i LandboNord været afvisende over for en dialog forud for stævningen. Dette er ikke korrekt, idet LandboNord allerede i november 2013 tog initiativ til et dialogmøde mellem parterne. Dette møde fandt sted i december - dog uden at parterne kunne opnå en mindelig løsning på sagen, siger Karsten Madsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I LandboNord er man således nu indstillet på og trygge ved, at det nu er op til domstolene - i første omgang retten i Hjørring - at afgøre striden mellem de to foreninger, selvom LandboNord naturligvis helst ville være foruden en sag.