AgriNord fremsatte tidligere på dagen et erstatningskrav overfor LandboNord på 22 millioner kroner efter den strid, der opstod, da 31 medarbejdere sagde op hos AgriNord og snart efter fik arbejde hos konkurrenten, LandBonord. Opsigelserne havde ifølge Agri Nord stort set enslydende skriftlige formuleringer.

Det hele bunder ifølge Agri Nord i, at LandboNord har en skjult agenda.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- LandboNord vil vækste uanset, hvilke tiltag det kræver. De arbejder på at presse os til at indgå i en fusion, og dermed skabe et monopol på landbrugsrådgivningen her i Nordjylland, siger Agri Nord-formand Carl Chr. Pedersen.

Hos LandboNord afviser man nu ifølge Jyllands-Posten samtlige beskyldninger, og det understreges, at man er klar til at tage et opgør om en eventuel erstatning i sagen.

- Det er en sørgelig og trist udvikling i sagen, og vi må klart afvise erstatningskravet. Jeg vil i stedet opfordre til, at man kigger indad hos Agri Nord, siger direktør i LandboNord Uffe Bertelsen til epn.dk.

Han mener, at LandboNord ikke på noget tidspunkt har markedsført sig med de omtalte medarbejdere, og ligeledes afviser han, at rådgivningsfirmaet skulle operere med en skjult dagsorden.

- Jeg stiller mig uforstående over for den påstand. Vi har åben agenda, der hedder, at vi tror, at store og stærke rådgivningsenheder i landbruget er det bedste for den enkelte landmand. Derfor tror vi, at en vis konsolidering er gavnlig. Så bliver vi politisk stærkere, vi kan rekruttere de bedste medarbejdere og have de laveste administrationsomkostninger, siger Uffe Bertelsen.