Abonnementsartikel

Godsejer er tiltalt for at være ansvarlig for, at en fredet gravhøj er blevet plantet til med juletræer.

Sydsjællands og Lolland-Falsters politi har rejst tiltale i sagen mod godsejer Bernt Johan Collet, som risikerer en klækkelig bøde for at have ødelagt en fredet gravhøj og plantet juletræer på arealet. Sidste år blev det konstateret, at højen var pløjet væk, og sagen blev meldt til politiet, og det har altså nu ført til en tiltale mod godsejeren. Det skriver DR Sjælland.

Selve sagen drejer sig om en fredet langhøj, der var 5.500 år gammel. Højen lå i en skov i Vordingborg kommune, og der var ifølge Kulturstyrelsen, tale om en sjælden høj med cirka 30 randsten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bernt Johan Collet tiltales for at være ansvarlig for, at den stensatte høj er destrueret og fjernet, hvilket ifølge anklageskriftet er en overtrædelse af museumsloven.

Bernt Johan Collet kræves af senioranklager Henrik Holten fra Sydsjællands og Lolland Falsters politi, idømt en bødestraf, der ifølge Henrik Holtens udtalelser til DR Sjælland der kan blive i 100.000-kroners klassen. Det svarer til et beløb, der står i forhold til omkostningerne ved at genskabe højen.

- Vi har tidligere haft en lignende sag, hvor vi blev frikendt, siger Bernt Johan Collet til DR Sjælland.