Efter de flotte salgstal i august måtte traktorbranchen i september nøjes med en afsætning, der var mere på det jævne. Ifølge den seneste opgørelse fra ND Data blev der i september nyregistreret 142 traktorer i Danmark, hvilket dog er en snes mere end i samme efterårsmåned i fjor.

I september var der også kamp om pladserne i toppen, hvor fire mærker lå meget tæt. Ifølge hovedtallene for alle traktorer over 30 kW - det vil sige godt 40 hestekræfter - var det bedst sælgende mærke i september New Holland med 26 styk og dermed en markedsandel på 18,6 procent fulgt af Case IH med 25, Massey Ferguson med 22 og endelig Valtra med 21 nyregistreringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Overraskende nok havnede John Deere nede på en femteplads med blot 13 nyregistrerede traktorer - mærket har ellers domineret i toppen i flere perioder tidligere på året.

Som vi har gjort de seneste måneder supplerer vi statistikken ved at lægge "snittet" et andet sted, så man frasorterer alle de mindre traktorer, som ikke nødvendigvis er målrettet landbrug. Ser man således på alle traktorer fra 90 kW - cirka 122 hestekræfter - og opefter, så ligger New Holland stadig i top med 21 styk fulgt af Valtra med 19, Case IH med 18 og Massey Ferguson 11.

Nyregistreringer, september 2013

New Holland 26

Case IH 25

Massey Ferguson 22

Valtra 21

John Deere 13

Fendt 10

Deutz-Fahr 10

Claas 5

Zetor 4

Same 2

Kubota 1

Lamborghini 1

Kilde: ND Data