Bæredygtigt Landbrug stiller sig ikke på linje med de øvrige landbrugsfolk og politikere, som i dag har stillet sig i kø for at rose slagteriarbejderne i Danish Crown for forslaget om, at medarbejderne skal investere 600 millioner kroner for at skaffe flere svin til slagterierne.

Slagteriarbejderne har ellers fået rosende ord med på vejen som "stærkt nytænkende", "forbilledligt initiativ" og "modigt og tankevækkende". Ordene kommer fra henholdsvis landboforeningensformand Christian Lund, L&F-formand Martin Merrild og fødevareminister Karen Hækkerup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men Bæredygtigt Landbrugs direktør synes altså ikke, at det er nogen god idé, at slagteriarbejderne sætter deres løn på spil for at øge tilførslen af grise til slagterierne.

- Får Naturstyrelsen sin vilje med vandplanerne, vil det medføre yderligere stramninger af de danske kvælstofregler, og så skal slagteriarbejderne måske helt til Tyskland for at hente svin til slagtningerne, mener Vagn Lundsteen.

- Det hedder sig, at der for øjeblikket bliver forhandlet om at tillægge gyllen en afgift på 25 kroner pr. tons. Et sådan forslag sender et signal til danske svineproducenter om, at man ønsker at fortsætte afgiftsbelastningen af dansk landbrug. Derfor vil vi anbefale slagteriarbejderne at beholde pengene i lommen og i stedet hjælpe landbrugserhvervet med at få rammevilkår som i Tyskland. Det er den bedste og billigste måde at holde grisene hjemme og bevare arbejdspladserne på de danske slagterier, lyder opfordringen fra Vagn Lundsteen.