Lyt til artiklen:

Trods stabil grisenotering falder so-noteringen

00:00
Hastighed: ???x
01:57

I uge syv forbliver noteringen for grise for fjerde uge i træk uændret på 11,80. So-noteringen har indtil nu også været stabil, men falder fra næste uge til 9,40 kroner.

I sin markedsberetning oplyser Danish Crown, at faldet i den europæiske bestand af grise nu viser sig. Det fik i går den tyske notering til at stige med 10 cent. Forventningen er nu, at det generelt vil trække priserne på grise op i Europa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Stigningen kommer bestemt ikke uventet, og som vi har signaleret siden nytår, så har mange af vores kunder ihærdigt forsøgt at få låst priserne på deres indkøb af råvarer til forårs- og sommerperioden. Det har vi dog afstået fra, så nu handler det om at få løftet priserne på vores varer i de kommende uger, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Mens det ferske marked for skinker, forender, nakker, bove og produktionskød er godt, så halter det ifølge slagteriet lidt med den midterste del af grisen.

- Priserne på brystflæsk er stabile og understøttes af en jævn efterspørgsel fra vores kunder uden for Europa. På kamme er markedet i Europa til gengæld ikke stærkt, men for vores vedkommende har vi en god bund i vores eksport af bacon til Storbritannien.

- Det er vores forventning, at der vil blive handlet med en meget kort horisont hele foråret og sommeren, fordi udbuddet af slagteklare grise er lavt. Det afgørende for prisudviklingen bliver en kombination af tre faktorer, som er de europæiske forbrugeres appetit på grisekød, hvor meget der eksporteres ud af Europa og sidst men ikke mindst størrelsen af de europæiske frostlagre, som nogle forventer er større end sidste år ved den her tid, men reelt er der ingen, der ved det, siger Mads Stougaard.