Lyt til artiklen:

Tican hæver noteringen med 20 øre

00:00
Hastighed: ???x
01:40

Torsdagens grisenotering fra Danish Crown var uændret, men hos Tican lægger man sig i front og øger noteringen med 20 øre, så man dermed ligger på 12 kroner pr. kilo - 20 øre mere end Danish Crown.

Om det er indledningen til endnu en periode med krig på noteringen, som vi så det i store dele af 2023, bliver spændende at se.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tican lå 37 uger over Danish Crown: Vi var nødt til at sende et signal til landmændene

Se også:

Tican lå 37 uger over Danish Crown: Vi var nødt til at sende et signal til landmændene

Ticans sonotering falder dog i dag ligesom Danish Crowns med 40 øre, så den nu lyder på 10 kroner lige ud pr. kilo - som vanligt én krone over sonoteringen hos Danish Crown.

Ser man på et gennemsnit over de seneste 12 uger er Tican syv øre bedre end Danish Crown med et gennemsnit på 12,57 kroner per kilo. Øger man sigtet til de seneste 12 måneder er forskellen 11 øre i Ticans favør med 13,06 kroner i gennemsnit.

I sin markedsberetning skriver Tican:

Faldet af slagteklare grise i Europa mærkes tydeligt i markedet, og det betyder stigende priser til næste uge på en lang række udskæringer.

Især mærkes den stigende efterspørgsel på delstykker med ben som forender og skinker, hvor priserne får et markant løft op. Der handles dog fortsat med en korttidshorisont, i en klar forventning om, at der også de kommende uger vil komme yderligere prisstigninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På eksportmarkederne udenfor Europa fornemmes der ligeledes en stigende efterspørgsel, især på den midterste del af grisen.