De 600 millioner skal bakkes op af investeringer fra både landmænd og finansieringsinstitutter, og det kan ifølge erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer resultere i samlede investeringer i slagtesvinproduktionen på op mod tre milliarder kroner.

- Det her markerer jo et paradigmeskifte mellem virksomheder, ansatte og fagbevægelsen. Vi er kommet dertil nu, hvor vi sammen har erkendt, at der må tænkes ud af boksen og sluges kameler, hvis vi skal sikre danske arbejdspladser og vækst. Slagteriarbejderne har i dag taget et forbilledligt initiativ, som de fortjener den dybeste respekt for, siger formand i Landbrug & Fødevarer Martin Merrild.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han mener, at slagteriarbejdernes initiativ sender et utvetydigt signal til Christiansborg.

- Jeg tror, at det her signal vil få Christiansborg til at erkende situationens alvor. Det kan ikke siddes overhørigt. Det er stadig væk på grund af langt ringere rammevilkår meget dyrere at producere en gris i Danmark end i Tyskland, og svineproducenterne har svært ved at opnå finansiering til at fremtidssikre og udvide deres produktioner. Det, vi har brug for nu, er, at anbefalingerne bag Natur- og Landbrugskommissionen og Vækstteam Fødevarer i en fart føres ud i livet, så slagteriarbejdernes heroiske indsats ikke er forgæves, siger Martin Merrild.