Lyt til artiklen:

Kold marts rammer svinenoteringen

00:00
Hastighed: ???x
01:27

For femte uge i træk lyder Danish Crowns notering på 12,30 kroner per kilo gris. Også so-noteringen ligger stille og har siden uge syv lydt på 9,00 kroner per kilo.

I sin markedsberetning skriver Danish Crown, at påskefreden har sænket sig over det europæiske marked for fersk grisekød, hvor alle aktører lige nu har blikket rettet mod vejrudsigterne og forårsvejr i den nordlige halvdel af Europa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Lige så varmt det var i februar, lige så koldt har det været i marts, og det kan mærkes på efterspørgslen i markedet. Alle aktører er egentlig klar til, at der igen kommer gang i udelivet i Europa, men indtil videre har vejrguderne stået i vejen, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Op til påske har der traditionen tro været et godt salg af ferske varer drevet af kampagner hos de store detailkæder over hele Europa. Den første uge efter påske er kort, og de fleste varer er omsat, men hvad der sker derefter er helt åbent.

- Vi har brug for mere aktivitet og et større forbrug for at flytte priserne i Europa. Omvendt begynder priserne at flytte sig udenfor Europa, hvilket alternativt kan være med til at løfte markedet, siger Mads Stougaard