Lyt til artiklen:

Ingen ændringer på prisen for grisen, men DC forventer snart ny efterspørgsel

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Både i uge otte og uge 10 steg Danish Crowns notering for grise, men den kommende uge bliver der ikke ændret på prisen. Afregningen per kilo gris lyder også i uge 11 på 12,30 kroner per kilo.

Siden uge syv har so-noteringen lydt på ni kroner, og der bliver der heller ikke ændret på den kommende uge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I sin markedsberetning oplyser Danish Crown, at der ikke er sket de store ændringer i markedet, men henover de næste to uger ændrer mønstrene i efterspørgslen sig, når detailhandlen i store dele af Europa skifter til sommersortiment.

Danish Crown: Covid-19 spøgelset er først nu ved at slippe Asien

Se også:

Danish Crown: Covid-19 spøgelset er først nu ved at slippe Asien

- Skiftet i sortimentet kommer altid op til påske, men pudsigt nok uden hensyn til, hvor tidligt på året påsken falder. Lige nu er vejret i Europa mildt sagt ikke synkroniseret til skiftet i sortiment. Det er ikke godt for den samlede efterspørgsel, fordi både forædlingsindustrien og detailkæderne allerede er ved at indrette sig på et nye sortiment, som forbrugerne ikke er klar til på den korte bane, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Skiftet i sortiment betyder, at de dele af grisen, som bruges til simreretter skal afsættes andre steder, men til gengæld vil der komme tryk på salget af bove og nakker, så snart forårsvejret får fat i Mellem- og Sydeuropa.

- Det er vigtigt at understrege, at vi ikke ser faldende priser, men der skal enten mere fart på forbruget i Europa eller en yderligere bedring af eksporten ud af Europa, før vi ser et yderligere løft i priserne, siger Mads Stougaard.