Søndag den 15. september kl. 10 – 16 bliver stalddørene slået op, og danske landmænd står klar til at tage imod forventningsfulde og nysgerrige danskere, der gerne vil vide, hvordan deres mad produceres, og hvor den kommer fra.

Åbent Landbrug er en glimrende mulighed for at komme ud at hilse på landmænd og fødevareproducenter i hele landet og se, hvad de avler op af jorden og frem i staldene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-78 gårde over hele landet slår dørene op og tager imod nysgerrige børn og voksne. Næsten alle produktionsgrene i dansk landbrug deltager, siger Peter Nyegaard Nissen fra Landbrug & Fødevarer.

Han peger på, at alsidigheden i dansk landbrug er gevaldig, og netop ved Åbent Landbrug kan danskerne se forskellen på store og små, økologiske og konventionelle landbrugsbedrifter. Fælles for dem alle er den kvalitet, passion og omhu, de danske landmænd lægger i produktionen af fødevarer.

Ud over selve landbruget lægger Åbent Landbrug vægt på at binde bord og jord sammen. På de fleste gårde kan de besøgende få smagsprøver på produkterne.

Åbent Landbrug koordineres af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med og Landbo- og Familielandbrugsforeninger, Arla, Danish Crown, Tican, Kopenhagen Fur, Dansk Erhvervsfjerkræ, Dan Hatch, Dansk Gartneri.

I 2012 havde arrangementet 69.838 besøgende. Læs mere på: www.aabentlandbrug.dk