Abonnementsartikel

Jensens Seeds og Kopenhagen Fur fik Kong Frederik IX's hæderspris for eksport.

Kopenhagen Fur og Jensen Seeds A/S modtog torsdag eftermiddag den eftertragtede eksportpris, Kong Frederik IX's hæderspris for deres indsats for dansk eksport. Blandt de fem virksomheder, der modtog prisen, var således to af landbrugets store eksportsuccesser.

   Både Kopenhagen Fur og Jensen Seeds A/S modtog prisen, som blev overrakt af formand for priskomitéen, prins Henrik, på kongeskibet Dannebrog.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Begge firmaer er igennem de seneste år slået stort igennem på eksportmarkedet. Ud over at være storleverandør inden for havefrø er Jensen Seeds A/S også verdens største spinatfrøsfirma. At være verdens største har Jensen Seeds A/S fælles med Kopenhagen Fur, der er verdens største pelsauktionshus, især i kraft af dansk minkpels.

Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr glædede sig på de to virksomheders vegne:

-Hædersprisen er velfortjent. Kopenhagen Fur og Jensen Seeds A/S har gjort det rigtig godt på eksportmarkederne og forstår at udnytte de globale markedsmuligheder. Eksportrådet arbejder ihærdigt på at få endnu flere virksomheder i gang med eksport både på de nære og de fjernere markeder, hvor væksten for alvor foregår, sagde Pia Olsen Dyhr, der også bemærkede, at regeringen netop har indgået en aftale om at styrke eksportindsatsen med 70 millioner kroner. Puljen skal blandt andet bruges til fælles fremstød og en særlig indsats overfor de små og mellemstore virksomheder.

Ikke overrasket

- Men jeg er ikke overrasket over, at de to bliver hædret. I foråret var jeg i USA, hvor jeg ved selvsyn kunne se, hvor efterspurgt de danske spinatfrø er, ligesom jeg på en handelsdelegationstur med kronprinseparret til Kina oplevede, hvor hot pels er hos kineserne.  Begge firmaer har vist, at de kan sigte og ramme stort i udlandet, sagde adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Søren Gade.

Hædersprisen blev indstiftet i 1970 ved en kongelig resolution med det formål at fremme, understøtte og opmuntre eksporten af danske varer og tjenstydelser.