Kvægavlerne og fodboldspillerne har det på samme måde. De vil gerne se noget grønt græs, og de seneste dages forårsvejr har betydet, at der for alvor er kommet gang i græsset. Det er begyndt at gro, og der kan ses en udvikling næsten fra dag til dag.

Den lange vinter har naturligvis sat sine spor, og kvægavlerne har været meget urolige over, om græsset havde lidt alvorlig skade, men det ser det ikke ud til:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Jeg er lettet. Det er ikke så slemt, som jeg havde frygtet, lyder det fra kvægavler Johan Schmidt, der har græs på ca. 80 hektar jord ved ejendommen i Kastvrå ved Sommersted.

Meldingen kommer, efter han har været rundt på flere af sine marker sammen med planteavlskonsulent Carsten Koch fra Sønderjysk Landboforening og direktør Finn Thøgersen fra Frøsalget.

Få dage forinden havde Johan Schmidt været ude og kigge på de samme marker, og synet var nedslående. Der så ikke ud til at komme meget græs på markerne, men varmen har betydet, at det ikke ser så alvorligt ud som frygtet.

Senere græshøst

- Mit indtryk er, at græsmarkerne generelt er kommet godt over vinteren. Der er ikke sket de store skader, vurderer planteavlskonsulent Carsten Koch.

Han gør samtidig opmærksom på, at det er vigtigt at komme ud og se markerne efter i sømmene:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vejret i efteråret betød, at mange ikke fik det sidste slæt ind, og de betyder, at markerne i dag ligger med »pels«, så for mange kan det være en god ide at komme ud og lufte marken, og nogle steder kan det også være en god ide at så noget mere græs i, fortsætter Carsten Koch.

Det sene forår betyder også, at græshøsten kommer senere i gang. Den bliver formentlig 10-14 dage forsinket.

Mens græsset ikke har lidt voldsomt i vinteren, er situationen en anden for vintersæden. Her er der nogle steder sket store skader.