Det er efterhånden blevet en tradition. Søndag den 4. august er der nemlig igen lejlighed til at se, dufte og smage på Viborg-egnens fødevarer, når foreningen "Smag på Viborg-egnen" holder sit årlige høstmarked. Det sker på Stejlepladsen i Hjarbæk.

Ud over smagsprøver og tilbud vil der dagen igennem være flere aktiviteter. Blandt andet kan man få indblik i, hvad der findes under overfladen i Hjarbæk Fjord - her vil Limfjordmuseet komme på besøg og fortælle om livet i vandet. Der vil også være mulighed for at overvære kogning af muslinger samt få en muslinge-smagsprøve. Derudover bydes der på sejlture i de særlige egnstypiske sjægte, hvis vejret tillader - alt sammen krydret med markedsmusik med lirekasse, harmonika og savblad.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som noget nyt i år arrangeres der bustransport fra Viborg til Hjarbæk med afgang fra Tinghallen kl. 11.00 og retur igen fra Hjarbæk kl. 15.00.

De deltagende virksomheder er Butik Remme, Ny Lundgård Ismejeri, Ugelris Vingaard og Gaardbryggeri, Viskum Snaps, Møllevangs Gårdbutik & Ismejeri, Bakkely Gårdbutik, For Enden Af Gaden, Korsmedergård, Chateau Ø, Viborg Bryghus, Slagter Storm, Lowin ApS, Sdr. Rind Biavl og Blomstergården med flere.

Foreningen blev oprettet i 2008 i regi af Viborgegnens Erhvervsråd.