Der blev budt på en livlig og bred debat mandag aften, da medlemmer fra Familielandbruget Vestjylland mødte op til årets generalforsamling.

- Det er ufatteligt vigtigt, at vi får vandplaneren fuldt op. Randzonerne kan vi leve med, men hvis vi ikke kan få vand væk fra vores marker, så bliver det en katastrofe, sagde en af tilhørerne til Lone Andersen, formand for Familielandbruget Vestjylland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Spild af penge

Hun forsikrede, at vandplanerne har fyldt meget i bestyrelsens arbejde det sidste års tid, og at der vil blive fulgt op.

- L&F vandt retssagen om vandplanernes ugyldighed. Det er trælst og ærgerligt, at der skal spildes så mange administrative penge, fordi Miljøministeriet sidder med høreværn på og ikke inddragede faglig og samfundsøkonomisk viden, da de udformede dem i den forrige regering tid, svarede Lone Andersen.

Står uden for fusion

Familielandbruget Vestjylland fortsætter samarbejdet med de tre landboforeninger i Heden & Fjorden, men har sagt nej tak til at fusionere med Hedens Landboforening, Ikast/Bording Landboforening og Holstebro/Struer Landboforening.

- Vi vil gerne et tættere samarbejde med de øvrige foreninger, men vi bevarer Familielandbruget og vil arbejde på at fusionere med vores egen lokalforening Familielandbruget Midt/Vest. Vi mener, at vi bedst varetager de små og mellemstore landbrugs politik optimalt med en tæt tilknytning til Familielandbrugssektionen, sagde Lone Andersen.

Nyvalg og genvalg

Generalforsamlingen valgte nye medlemmer til bestyrelsen. Preben Kristensen blev genvalgt som næstformand for bestyrelsen, Poul Pedersen blev valgt til bestyrelsen for familieudvalget, og Lone Andersen blev genvalgt til økonomiudvalget. Blandt de frit-valgte blev Svend Bodholdt valgt ind.