Administrerende direktør Bjarne Nigaard, Bæredygtigt Landbrug, konstaterer i sin nytårstale, at vi i 2014 ikke rigtigt kom i mål med de ting, landbruget vil.

- Men det gør vi i 2015, sagde han og peger på to konkrete områder, hvor der efter hans vurdering sker et skred i det nye år.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Et lille bud er, at vi om et år er kommet af med randzonerne og at vi får lov til at gødske, så vi kan passe planterne på den rigtige måde, sagde han i sin nytårshilsen, der kan ses på Bæredygtigt Landbrugs youtube-kanal.

Forudsigelserne kommer i forlængelse af et 2014, hvor randzonerne fortsat eksisterer, selvom eksperter afviser, at de virker foruden, at det ifølge Bæredygtigt Landbrug er ulovlig ekspropriation.

Bjarne Nigaard kan også konstatere, at der er kommet endnu et bud på vandplaner, som blot er mere af den gammelkendte suppe.

- Vandplanerne bygger stadig på modelberegninger og teorier, som ikke står mål med virkeligheden og overfokuserer på, at landbruget skal reducere mere i kvælstoffet, som der i forvejen gives for lidt af, siger Bjarne Nigaard.

Se hele Bjarne Nigaards nytårshilsen her.