Abonnementsartikel

Per Kølster melder sig på den økologiske bane klar til at efterfølge Evald Vestergaard som formand for Økologisk Landsforening.

Den mangeårige formand for Økologisk Landsforening, Evald Vestergaard, træder af på generalforsamlingen til marts. Det har været kendt i nogle uger, men det er først nu, at den første kandidat officielt melder klar til at tage over. Det skriver Økologi & Erhverv.

Det er Per Kølster, der melder sig som kandidat. Ifølge Økologi & Erhverv har Per Kølster været aktiv i den økologiske verden i mange år, og han kan kalde sig agronom agronom, landmand, brygger og tidligere underviser på Landbohøjskolen

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har været med i foreningen i uendeligt mange år. Faktisk var jeg med, fra før den blev til Økologisk Landsforening, og har arbejdet med økologi helt tilbage fra 1975, siger den sjællandske formandskandidat.

Fra bestyrelsen til formandsposten

For at blive valgt som formand, skal han først vælges ind i bestyrelsen. Når bestyrelsen er valgt, kan de af bestyrelsesmedlemmerne, der ønsker det, stille op til formandsvalget, hvor alle deltagere i generalforsamlingen har stemmeret. Generalforsamlingen i Økologisk Landsforening bliver holdt den 1. marts i Horsens.