Hvordan kan landbruget producere mere med mindre miljøbelastning? Det var et af de spørgsmål, som fødevareminister Mette Gjerskov fik svaret på, da hun i dag besøgte Videncentret for Landbrug og Agro Food Park. det oplyser  Videncentret for Landbrug på sin hjemmeside.

Efter at være blevet introduceret til Videncentret for Landbrug og Agro Food Park af Videncentrets direktør Jan Mousing og bestyrelsesformand Jens Ejner Christensen blev ministeren nemlig præsenteret for en flig af det arbejde som Videncentret udfører.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mette Gjerskov fik et aktuelt billede af landbrugets økonomiske situation ud fra de kortlægningsanalyser, som Videncentrets økonomiafdeling laver.

Derefter forklarede chefkonsulent i planteproduktion Leif Knudsen, hvordan landbruget kan forøge udbyttet og samtidig reducere miljøpåvirkningen, hvis regeringen anlægger en mere offensiv strategi omkring reducering af kvælstofudledningen.

Velvalgte emner

Endelig fik ministeren også et eksempel på, hvordan Videncentrets økologiafdeling arbejder med at udvikle mere økologisk dansk proteinholdigt foder til økologiske husdyr, så økologerne er fri for at fodre deres dyr med udenlandske foder, fordi de ikke kan skaffe dansk foder med højt nok proteinindhold.

- Det var meget medrivende at møde engagerede mennesker, der virkelig brænder for det de arbejder med. Og så var det velvalgte emner der blev præsenteret, som lige nøjagtig viser de problemstillinger, som dansk landbrug står over for nu. Hvordan får vi forbedret landbrugets økonomi og hvordan løser vi manglen på økologisk proteinholdigt foder, sagde fødevareministeren efter besøget, hvor hun blev bekræftet i vigtigheden af den rådgivning som Videncentret for Landbrug udfører.

- Besøget bekræftede mig i det, som jeg allerede vidste, at moderne og tiptop rådgivning er afgørende for, at vores landbrug udvikler sig. Dansk landbrug har udviklet sig, fordi vi er så gode til at opsamle og dele viden, sagde Mette Gjerskov.