Lyt til artiklen:

Rejsegilde i Agro Food Park - nu snart 33.000 m2 flerbrugerhuse

00:00
Hastighed: ???x
06:01

Onsdag 1. september holder Agro Food Park rejsegilde for sit nye flerbrugerhus på 8.300 m2 - det tredje af slagsen. Det betyder, at innovations- og virksomhedsparkens godt 25.000 m2 i flerbrugerhuse i sommeren 2022 bliver til 33.000 m2. Dertil kommer de huse, som Viking Danmark, Arla og Aarhus Universitet selv har opført. I alt har Agro Food Park 50.000 m2 under tag.

Aktuelt er 80 virksomheder og 1.200 medarbejdere samlet i Agro Food Park i Skejby ved Aarhus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det nye flerbrugerhus gør det muligt, at endnu flere virksomheder og videnpersoner kan styrke miljøet og kapaciteten for innovation og udvikling af fødevareerhvervet. Dette er en del af rejsen mod en bæredygtig og klimaneutral fødevareproduktion i 2050.

Det skriver Agro Food Park i en pressemeddelelse.

Der er i selve byggeriet lagt vægt på bæredygtighed. Bygningen er bæredygtighedscertificeret til DGNB Guld.

- Både små og store virksomheder trives i Agro Food Park. Den diversitet er godt for væksten i økosystemet og skaber en robusthed gennem opbygning af mange nicher. Vi har i høj grad brug for vækstlaget af start-ups og scale-ups fremadrettet - og netop i Agro Food Park finder de gunstige betingelser for at vokse og være med til at skabe nye bæredygtige løsninger, udtaler Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus.

- I dag skal det være attraktivt at komme fysisk på arbejde. Arbejdsstedet skal være noget særligt, der skaber attraktive rammer for det fællesskab og den innovation, der er brug for på rejsen mod bæredygtighed. Det nye flerbrugerhus kommer til at danne rammen om det gode og effektive arbejdsliv, face-to-face-samarbejde, formelle og uformelle netværksdannelser, siger Anne-Marie Hansen, Director i Agro Food Park.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er allerede navne på flere af de virksomheder og afdelinger, der kommer til at sidde med hele, eller dele af deres organisation i det nye flerbrugerhus. De virksomheder der allerede har besluttet og offentliggjort at de flytter ind er Gasa Nord Grønt, Au2mate, SEGES, DH Media, Schippers Danmark, Økologisk Landsforening og Innovationscentret for Økologisk Landbrug.

Helle Friberg, direktør i Økologisk Landsforening siger:

- Med en fremtidig placering i Agro Food Parks nye bæredygtighedscertificerede flerbrugerhus får både Økologisk Landsforening og det nye Innovationscenter for Økologisk Landbrug en unik mulighed for at skabe et innovativt udviklingsmiljø i bæredygtige rammer, der skal vise vejen for fremtidens økologi. Vi håber at kunne bruge de nye rammer som afsæt til et styrket samarbejde med de mange dygtige mennesker indenfor fødevareerhvervet, som har base her.

Gasa Nord Grønts hovedforretning består i at være salgs- og markedsføringsorganisation for 60 danske gartnerier samt at understøtte gartnerierne kvalitets- og forretningsudvikling. Gasa Nord Grønts administrerende. direktør Lars Christensen siger:

- Agro Food Park er en naturlig placering for os, da vi som fødevarevirksomhed allerede har et tæt samarbejde med flere af de virksomheder, som har deres daglige gang i Agro Food Park. Det er især udsigten til at blive del af det faglige og sociale netværk, som er spændende for os.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomheden Au2mate, der udvikler og leverer automations- og IT-løsninger til procesindustrien i ind- og udland, og beskæftiger 130 medarbejdere, flytter også ind. Firmaet som har hovedkontor i Silkeborg, har desuden afdelinger på Fyn, Sjælland samt i Norge, Sverige, Tyskland, Dubai, England, Frankrig, Portugal og Australien. Disse kontorer bliver til næste sommer også suppleret med et Aarhus-kontor.

Administrerende direktør Carsten G. Jensen udtaler:

- Vi glæder os til at blive en del af et inspirerende og innovativt forretningsmiljø, hvor vi sammen med andre firmaer kan skabe nye og spændende løsninger indenfor fødevareproduktion. De fysiske rammer, som Agro Food Park kan tilbyde, vil også helt sikkert blive værdsat af de af vores medarbejdere, der kommer til at bruge vores nye Aarhus kontor.

De virksomheder, der allerede i dag er en del af Agro Food Park glæder sig også til flere og nye naboer.

Ejnar Schultz, direktør i SEGES, der har været del af området i mange år og fulgt Agro Food Parks udvikling siden etableringen for 12 år siden, siger

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For os repræsenterer rejsegildet meget mere end en ny bygning. Det manifesterer, at Agro Food Park er et unikt og attraktivt innovationsmiljø. Vi glæder os, hver gang der kommer nye til - store som små - for samarbejde og inspiration på tværs om nye ideer og løsninger er afgørende i udviklingen af fremtidens bæredygtige landbrugs- og fødevareproduktion.

Arla Foods der i 2017 etablerede sit globale innovationscenter i Agro Food Park deler optimismen. Lars Dalsgaard, Senior Vice President i Arla Innovation Centre siger:

- Vi byder den nye udlejningsbygning velkommen, så vi kan fortsætte den flotte udvikling med at tiltrække landbrugs- og fødevarevirksomheder til Agro Food Park. Denne udvikling skaber en stærk klynge, som blandt andet gør det attraktivt for dygtige forskere at flytte hertil til gavn for os alle.

Potentialet for forskningssamarbejde inden for fødevareforskningen i Agro Food Park blev styrket radikalt, da Aarhus Universitet åbnede sit nye fødevareinstitut FOOD i Agro Food Park i 2019. Institutleder Michelle Williams er begejstret for den fremtidige udbygning af Agro Food Park og ser frem til at byde nye virksomheder, både store og små, velkommen til dette fødevare-økosystem.

- Vi ser frem til at diskutere innovative løsninger og teknologier med dem, til fremtidige partnerskaber og til at introducere vores talentfulde medarbejdere og studerende til det voksende Agro Food Park-samfund, siger Michelle Williams.

Artiklen fortsætter efter annoncen

KPC Herning A/S er totalentreprenør på byggeriet, med Arkitema og Sweco som rådgivere.