Der findes en mængde forskelligt udstyr til en klovbeskærerboks, hvad enten den køres ud til koen eller koen drives igennem den. En mulighed er Landmandsboksen model x.1, klovbeskæringsboksen som kan skræddersys efter landmandens behov.

Som udgangspunkt er Landmandsboksen en klovbeskæringsboks som bruges til køer der står i fanggitter, og hvor boksen køres ind over koen, hvorefter koen løftes, enten manuelt eller med el-hejs. Boksen er ligeledes også forsynet med benløfter ved alle fire ben, hvilket højner sikkerheden for brugeren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som tilvalg til boksen udover el-hejs kan nævnes el-galge til vinkelsliber, lys ved hvert enkelt ben, ekstra transport hjul, fanggitter og bund hvis boksen skal bruges hos kvierne hvor der enten ikke er fanggitter eller pladsen er for trang.

Landmandsboksen model de lux, klovbeskæringsboksen med de mange muligheder, som enten står et fast sted i stalden eller også forsynes den med hæve-sænkbare hjul. Denne boks anvendes i besætninger hvor der er mulighed for at drive koen igennem boksen. Model de lux har også alle mulighederne for ekstra udstyr som model x.1.

Begge bokse er som standard lavet efter SDM, men ved fremstillingen tages der højde for om det enten er til Jersey eller store canadiske racer.