De finske konkurrencemyndigheder har netop godkendt Danish Agro og Vestjyllands Andels erhvervelse af 60 procent af aktierne i Finlands største grovvarekoncern, Hankkija-Maatalous Oy. Handlen effektueres fra nytår.

Koncernchef i Danish Agro og bestyrelsesformand i DLA International Holding A/S, Christian Junker, glæder sig over godkendelsen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ser nu frem til at realisere de synergier, der er mellem Hankkija-Maatalous Oy og vores øvrige selskaber i Skandinavien og Østersø-regionen. Vi ser frem til, at lønsomheden bliver forbedret, blandt andet via effektiviseringer, større distributionskraft til endnu flere landmænd og en øget indkøbsstyrke, siger Christian Junker.

- Landmænd i Finland vil få gavn af den øgede know-how, og samtidig bevæger Hankkija-Maatalous Oy sig nu i en mere international retning, supplerer administrerende direktør i Hankkija-Maatalous Oy, Ensio Hytönen.

Købet af aktiemajoriteten i Hankkija-Maatalous Oy kommer i forlængelse af Danish Agro og Vestjyllands Andels fælles plan, hvor Skandinavien og Østersø-regionen anses som det udvidede hjemmemarked.

Danish Agro og Vestjyllands Andel er i forvejen repræsenteret på det finske marked via helejerskabet af grovvareselskabet Yrittäjien Maatalous Oy samt vitamin- og premixselskabet Melica Oy.