Abonnementsartikel

Danish Agro og Vestjyllands Andel har solgt aktiviteter fra.

Danish Agro og Vestjyllands Andel, der sammen med den tyske grovvarekoncern Agravis, ejer den tyske grovvarevirksomhed Ceravis AG sælger nu sine grovvare- og logistikaktiviteter i Sachsen i Tyskland. Det betyder, at Ceravis AG fremadrettet alene vil være repræsenteret i de nord- og østtyske delstater Slesvig-Holsten og Mecklenburg Vorpommern. Køberen er netop Agravis, der allerede er repræsenteret i Sachsen.

Koncernchef i Danish Agro, Christian Junker, siger om frasalget:

- Salget af Ceravis AGs afdelinger i Sachsen sker som en del af vores strategi i Tyskland, hvor vi netop ønsker at være stærke i den nordlige del af Tyskland. Vi har ingen ambitioner om, at dække hele landet. Et stærkt fokus i Nordtyskland giver os mulighed for at udnytte en række synergier, og vil samlet set gøre os til en stærkere samarbejdspartner for de tyske landmænd. Herudover passer det rigtig godt ind i Danish Agro koncernens overordnede Østersø-strategi, siger han, og fortsætter:

- For at effektivisere strukturen mest muligt overtog vi tilsvarende pr 1. januar 2016 tre af Agravis' datterselskaber i Nordtyskland - FUGEMA Futtermittel- und Getreidehandelsgesellschaft GmbH, Raiffeisen Mölln GmbH og Raiffeisen-Zentrum-Idstedt GmbH. Strukturudviklingen i tysk landbrug går stærkt, og vi skal som samarbejdspartner være fokuserede og effektive for at kunne levere de produkter og ydelser, der efterspørges til de rigtige priser. Ceravis AG har nu en meget stærk markedsposition i Nordtyskland, og Agravis får med tilkøbet udbygget sin position i den sydlige del af Tyskland - samlet set giver det god fornuft, siger han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Handelen omfatter Ceravis Sachsen GmbHs seks afdelinger samt et mindre logistikselskab, Agrar Cargo GmbH, fra 1. januar 2017. De frasolgte aktiviteter repræsenterer en omsætning på cirka 500 millioner kroner og beskæftiger i alt cirka 50 ansatte.

Handelen er betinget af godkendelse fra de tyske konkurrencemyndigheder.