Lyt til artiklen:

Efterafgrøder skal såes inden fredag

00:00
Hastighed: ???x
01:29

Abonnementsartikel

Bæredygtigt Landbrug opfordrer alle landmænd til at få sået efterafgrøder, inden fristens udløb den 20. august - om der er høstet eller ikke.

- Få sået efterafgrøder inden fristen, så tager vi kampen bagefter, så klart lyder det fra både Bæredygtigt Landbrugs juridiske og faglige afdeling ved chefjurist Nikolai Schulz og faglig direktør Jørgen Evald.

Kampen, de taler om, kommer, hvis kontrollen ikke mener, at fremspiringen viser sig at være efter bogen. Det kan jo ske, selvom du som landmand har gjort det fagligt optimale, men på datohysteriets betingelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Reglerne på efterafgrødeområdet er ændret, så der kun er én ting at gøre: Få efterafgrøderne sået - om du har høstet eller ikke - ellers bliver du trukket i gødningskvote. Det er alvorlige træk, der er tale om. Det er det ministeriet kalder en fleksibel ordning, skriver Bæredygtigt Landbrug i en pressemeddelelse.

- Hvis der efterfølgende kommer en sag om den rette fremspiring, står Bæredygtigt Landbrug klar til at hjælpe vores medlemmer. Men force majeure kan kun påkaldes, hvis der er gjort et seriøst så-arbejde. Derfor er det nødvendigt at så inden fristen, siger chefjurist Nikolai Schulz og faglig direktør Jørgen Evald.

Skemaet viser hvor alvorligt det er - hvis der sås mellem 21. og 24. august er der en kvotekorrektion på 15 kg. N pr. ha - og derefter stiger det trinvist til den 15. september, hvor den såkaldte korrektion er på hele 65 kg N pr. ha.

rich-media-2
Illustration: Bæredygtigt Landbrug.
rich-media-3
Illustration: Bæredygtigt Landbrug.