Abonnementsartikel

Den sønderjyske landboforening LHN meddeler nu, at den heller ikke agter at overholde reglerne for 10 meter randzoner

Flere og flere formænd og bestyrelsesmedlemmer i landets magtfulde landbrugsorganisationer erklærer nu, at de ikke vil overholde den nye miljølov om randzoner på deres egne gårde. Det skriver Ritzau.

Nu står formanden for en af landets magtfulde landboforeninger frem i Radio24syv og fortæller, at han og resten af bestyrelsen i den sønderjyske landboforening, LHN, nægter at overholde lovkravet om at etablere 10 meter randzoner om søer og vandløb.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed bryder de regeringens nye lov om randzoner, der trådte i kraft i lørdags, og som skal forhindre udsivning af næringsstoffer, fosfor og sprøjtegifte i det danske vandmiljø.

Fortsætter som altid

Onsdag meldte formanden og et bestyrelsesmedlem i landbrugsforeningen Bæredygtigt Landbrug ud, at de heller ikke ville overholde miljøreglerne.

Og en rundringning til syv landboforeninger foretaget af Radio24syv viser, at fire formænd kender til medlemmer, der blæser på randzoneloven.

- I min landboforening agter vi ikke at overholde den her nye miljølov. Jeg selv og hele min bestyrelse vil dyrke jorden, som vi plejer og dyrke jorden to meter fra søer og vandløb, som vi altid har gjort, siger Jørgen Popp Petersen, formand for LHN, og fortsætter:

- Vi synes, loven er uretfærdig og nytteløs.