Selv om formanden for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen, i går sagde til dr.dk, at han er "forundret" over Ida Aukens beslutning om at udelukke foreningen fra dagens vandtopmøde på Lykkesholm Slot, kan beslutningen næppe komme som et stort chok.

Ida Auken havde nemlig på forhånd i et åbent brev til Bæredygtigt Landbrug bedt foreningen om at vælge, hvilken vej den ville gå.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Enten kan I deltage i debatten om næste generation vandplaner, der for alvor begynder om en uge på Lykkesholm Slot. Det vil give jer medindflydelse og medbestemmelse. Og jeg garanterer, at I vil blive mødt med respekt og åbne sind. Eller I kan fortsætte med at opfordre til ulovlige handlinger blandt jeres medlemmer. Vælger I den vej, vil rammerne for fremtidens landbrug blive skabt uden jeres bidrag. Og I kommer til at stå på sidelinjen, lød det i brevet, som Ida Auken i sidste uge sendte til Bæredygtigt Landbrug.

Og da Bæredygtigt Landbrug siden har meddelt over for pressen, at hverken formanden eller et bestyrelsesmedlem har planer om at overholde randzoneloven, viste miljøministeren, at hun ikke kommer med tomme trusler. Bæredygtigt Landbrug blev derfor udelukket af dagens forhandlinger.