Abonnementsartikel

Bæredygtigt Landbrug kalder den 21. januar for en stor dag for de danske landmænd.

Folketinget har vedtaget det forslag, der afskaffer de obligatoriske randzoner for danske landmænd.

Det vækker glæde hos Bæredygtigt Landbrug.

- Det betyder utrolig meget for Bæredygtigt Landbrug, fordi, det er det, vi har kæmpet for, og det betyder rigtig meget for os i bestyrelsen, at vi har kæmpet med vores medlemmer, for at få dem fjernet. Fordi, det var ikke fagligt korrekt, og det var ikke juridisk korrekt, den måde man havde indført det på. Det på trods af, at L&Fs advokat Håkon Djurhus, som rådgiver for L&F var inde og sige, at loven var korrekt og implementeret korrekt. Landbrug og Fødevarer ville ikke kæmpe for landmandens ret i sagen, men lod landmændene i stikken i randzonerne. Men de generelle rettigheder, nærmest vores menneskerettigheder, de endte i sidste ende med at blive overholdt, og det gjorde de ene og alene fordi sund fornuft indtrådte på Christiansborg, siger Peter Rosendal, der er næstformand i Bæredygtigt Landbrug.

Peter Rosendal retter en speciel tak til to landmænd fra Thy, der i maj måned stillede sig frem i retten i Holstebro på vegne af alle de danske landmænd i randzonesagen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Jeg kan ikke lade være at tænke på Povl og Christian Blak Bojer, der i princippet var dem, der blev hængt ud alle steder - vi har også vores formand, som gik foran og sagde, at 'vi bruger vores sunde fornuft'. Og så er der jo en masse politikere, der har lyttet til os, som gik den rigtige vej, og der er forskere, der har været inde og vise, at randzonerne lige så godt kunne ligge alle mulige andre steder. Så det faglige har vundet, juraen har vundet - og ikke mindst, Bæredygtigt Landbrug har vundet, siger han.