Gennem sit arbejde som praktiserende rådgivningsdyrlæge i Danvet K/S oplever Michael Albin Larsen fordelene ved det forøgede fokus, som der igen er kommet på rygspækmåling af vores søer.

For at holde det laveste foderforbrug med de bedste resultater, kræver det ifølge Michael Albin Larsen følgende:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der må ikke være fede søer med over 20 millimeter rygspæk på noget tidspunkt i cyklus, da fede søer kræver en højere foderstyrke til vedligehold. Husk også, at det er dyrt at fodre en fed so, da det jo kræver fire FE at lægge et kilo på en so. Den fede so koster altså dyrt to gange, skriver Michael Albin Larsen i det nyeste nummer af Hyologisk.

Man skal også forsøge at undgå magre søer, da de kræver et højere energiniveau end fede søer ved staldtemperaturer under 20 grader.

Huldet ved faring skal være mindst 15 millimeter og op til 19 millimeter i rygspæktykkelse for at opnå de bedste resultater.

Dette er de seneste anbefalinger fra VSPs meddelelse nr. 862 og tidligere meddelelse nr. 681. Det stemmer rigtig godt med forventningerne hos driftsledere til det huld, som de ønsker, at deres søer skal have ved faring.

Men hvor mange af søerne har i virkeligheden et huld mellem 15 til 19 millimeter?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs mere i det nyeste nummer af Hyologisk, der udkommer fredag den 3. august.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.hyologisk.dk.

Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.hyologisk.dk eller 7620 7970.