Lyt til artiklen:

Nyt fodertilskud reducerer risikoen for mælkefeber

00:00
Hastighed: ???x
01:39

Virbac introducerer et nyt fodertilskud, som reducerer risikoen for mælkefeber, det skriver de i en pressemeddelelse.

Det er et nyt skud på sammen i Selekt-serien, som er beregnet til rehydrering og klinisk ernæring, for at reducere risikoen for metaboliske sygdomme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det nyeste skud på stammen er Selekt Calcivit, som er et flydende tilskud til malkekøer, der indgives oralt direkte fra den langhalsede 500 milliliter, flaske, uden brug af ekstra udstyr, for at lette arbejdet.

Tilskuddet indeholder to slags calcium: calciumchlorid og calciumpropionat, der ifølge firmaet bidrager til at sikre koens sundhed i den kritiske periode omkring kælvning.

Tilføjelsen af magnesium og vitamin D3, forbedrer koens egen frigivelse og optag af calcium. Dette er med til at sikre koens velbefindende i tiden omkring kælvning, hvor tørstofindtaget ofte falder og koen derfor måske ikke får optaget nok magnesium.

- Der har været efterspørgsel på et "ready to use" produkt i vores velkendte Selekt-serie længe, og Selekt Calcivit er med sin formulering og den solide viden bag indholdsstofferne, et rigtigt godt tillæg til serien, udtaler DVM Troels Volhøj, Nordic Business Unit Manager for Farm Animals hos Virbac Danmark, og fortsætter:

- I kvægsektoren er der stort fokus på mælkefeber lige nu. Selekt Calcivit reducerer risikoen for mælkefeber og passer derfor til den aktuelle dagsorden.