Abonnementsartikel

Landbrug & Fødevarer vil have Digitaliseringsstyrelsen til at sikre, at landmænd, der er ramt af Skylines konkurs, får hurtigere internet.

Mange landmænd i Nord-, Midt- og Vestjy lland er ramt af bredbåndsselskabet Sky lines ny lige konkurs. Og det medfører, at mange ikke kan få en hurtig nok forbindelse, især når der skal søges om EU-støtte. Det skriver Effektivt Landbrug.

Landbrug & Fødevarer har i denne uge sendt et brev af sted til Digitaliseringsstyrelsen. I brevet opfordres styrelsen til at gribe ind, så landmændene kan sikres en hastighed på minimum fem Mbit, som blandt andet statens EU-ansøgningssystem, Tast-selv, kræver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Erhvervspolitisk direktør Lone Saaby forklarer, at Landbrug & Fødevarer er bekendt med sager, hvor landmænd har været i kontakt med op til fem bredbåndsselskaber uden at finde en løsning, der kan få hastigheden op på fem Mbit.

- Og set i lyset af, at det offentlige stiller krav om, at alting skal foregå digitalt, så er det lidt fjollet, at man ikke kan få adgang til de hastigheder, som man skal bruge, siger Lone Saaby.

Hun mener, at styrelsen må sørge for udbydere i det område, hvor man i dag ikke kan få en hurtig nok internatforbindelse.