Fra 2015 vil adgangen til mobilt bredbånd blive bedre i Danmark. Det vil være konsekvensen af rammerne for den kommende 800 MHz-auktion, som erhvervs- og vækstminister Ole Sohn og teleforligskredsen nu har fastlagt.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi med denne auktion sikrer mobil bredbåndsdækning inden udgangen af 2015 i de områder af landet, hvor der i dag er størst behov for at forbedre adgangen til en bredbåndsforbindelse, siger Ole Sohn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kravene i auktionen forpligter auktionsvinderne til at etablere adgang til mobil bredbåndsforbindelse for 99,8 procent af alle husstande, virksomheder og sommerhuse i de 207 postnumre, der er omfattet af auktionen, og hvor bredbåndsdækningen i dag halter.

- Det er min forventning, at teleselskaberne, med deres opsætning af master til mobilt bredbånd samtidig vil sikre en bedre mobil taledækning i områder, hvor der er problemer med mobilhuller. Teleselskaberne kan nemlig for relativt få penge opsætte antenner til mobiltale på de opsatte mobilmaster, og dermed øge taledækningen væsentligt, siger ministeren.