Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Opret gratis profil

Intelligent lagersystem fra GRIMME giver kartoffelavler ro i maven

9. maj. 2022 | Indrykket af GRIMME Skandinavien A/S

Et nyt kartoffellagersystem med køl fra GRIMME Skandinavien har givet kartoffelavler, Hans Østergaard, ro i maven og et højere udbytte.

Del artiklen:

Bedre kartofler og højere udbytte. Hans Østergaard har fået den gode nattesøvn, vinteren igennem, tilbage.  

Forklaringen skal findes bagerst i en af lagerhallerne på Hyllestedgaard ved Løgstør. Her har Hans Østergaard installeret et nyt kartoffellagersystem fra GRIMME. Med det er der kommet fuldstændig styr på læggekartoflerne vinteren igennem. 

- Jeg kan sove om natten nu. Erfaringerne er virkelig gode, fordi vi får en tør vare lagt ind i vores lager og så kan vi styre temperaturen på kartoflerne 100 procent gennem hele vinteren, siger Hans Østergaard. 

Hyllestedgaard er et moderne landbrug med cirka 900 hektar, hvoraf 150 af dem er til melkartofler. Derudover producerer Hyllestedgaard cirka 700.000 slagtekyllinger om året. 

Det er tre sæsoner siden Hans Østergaard investerede i det intelligente kartoffellager med køl fra GRIMME. 

- De to foregående år havde vi henholdsvis et vådt og et meget tørt år. Kartoflerne blev stressede og de rådnede ved at putte dem i kasser i vores gamle haller med normalt tørringssystem, siger Hans Østergaard. 

Oveni det, så er den Danske vinter i følge Hans Østergaard blevet mere og mere ustabil. Derfor er det blevet sværere at holde kartoflerne på de fire grader, som de gerne skulle ligge på hen over vinteren.

Så noget måtte gøres, og derfor kontaktede Hans Østergaard, Palle Foged fra GRIMME Skandinavien A/S for at få installeret et af deres køleanlæg. 

- Så har vi også investeret i tørrekasser, så de bliver tørrede inden vi sætter dem ind på køl. Og det har altså nu resulteret i, at vi har nogle langt bedre kartofler, der er klar til at komme jorden, siger Hans Østergaard og fortsætter: 

- Det betyder, at vi nu bruger lidt mere tid på at tage dem op, men til gengæld sorterer vi ikke om vinteren længere. Men alt i alt så har det her system givet også et langt bedre udbytte af kartofler, siger kartoffelavleren. 

Indtil nu har der ikke været problemer med det intelligente lagersystem. Men skulle der ske et nedbrud, så kan GRIMME monitorere det fra hovedkvarteret og hurtigt sende en tekniker ud for at udbedre fejlen. 

- Hele køleanlægget er koblet til internettet. Det betyder at vi kan styre systemet både fra telefon og pc uanset, hvor vi er i verden, siger Palle Foged, der er ansvarlig for lagersystemer fra GRIMME. 

Hans Østergaard er da også rigtig godt tilfreds med den service han har fået fra GRIMME Skandinavien A/S. 

- Der har såmænd været gange, hvor Palle (Foged red.) har stået herude i gårdspladsen helt af sig selv, bare fordi han gerne lige ville se, om alt var som det skulle være. 

Men det er måske også fordi, at systemet ved Hans Østergaard var et af de første anlæg som Grimme A/S installerede i Danmark, og det derfor er lidt et hjertebarn for dem. Et hjertebarn, der altså indtil nu har været en stor gevinst for kartoffelavleren ved Løgstør.

Alle anlæg skal fungere godt for kunderne, opfølgning er det vigtigste ved at få et nyt køle-/ventilationsanlæg.

Det er vigtigt at kunderne får hjælp når de har brug for det, uanset hvor de bor i et af de 4 Nordiske lande.OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter